Hírek

Ha francia vagy, és Magyarországon jársz, háborodj fel! Avagy; Haza lehet menni!

Felháborodtak a francia kézilabdázók, hogy milyen lazák a magyar járványügyi szabályok… A labdarúgó csapat ez EB idején azon háborodtak fel, hogy a belváros zajos (milyen lenne???), most meg ez. Véleményünk szerint pedig haza lehet menni, ha nem tetszik! Felháborító az a régi beidegződés által vezérelt, magasabbrendűséget sugárzó megközelítés, az a gyarmattartó reflex, ami azt követeli meg a franciáktól, hogy bárhol is egyenek a világban, azt követelik meg, mint ami otthon van…

Ez egészen egyszerűen undorító, arról nem is beszélve, hogy megint egy nemtelen támadást intéznek Magyarország ellen, mondván, hogy „Vért izzadnak, hogy egészségesen érkezzenek az Európa-bajnokságra, majd összeeresztik őket a szálloda maszk nélküli vendégeivel”. Ez ugyanis nem Magyarország „hibája” (bár megjegyezzük, hogy ha az lenne a szabály, hogy a hotelekben, zárt térben ne kell maszkot használni, akkor sem lehetne egy szavuk sem!), hanem maximum a szálloda vendégeié, és a szállodáé. Miért?

Mert a Kormány 633/2021. (XI. 18.) Korm. rendelete a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet módosításáról szóló rendelete ic), illetve m) pontja így rendelkezik a kötelező maszkhasználatról, annak feltételeiről:

„minden egyéb olyan helyiségben, amelyben ügyfélfogadás zajlik, és a helyiségben – az ott foglalkoztatottakat is beleértve – rendszeresen 5 főnél többen tartózkodnak egy időben”

„a szálláshelyen történő munkavégzés során”

Nos, ha nem világos, akkor megfejtjük:

A franciák minden lehetőséget megragadnak arra, hogy Magyarországot lealacsonyítsák. Így viszont nem kötelező jó vendéglátónak lennünk, ezért mondjuk, hogy ha nem tetszik, nyugodtan el lehet tolni a biciklit!

De van még lejjebb! Kentin Mahé, a Veszprém francia játékosa így nyilatkozott:

„Ismerve Magyarországot nem lepődtem meg. Tudjuk, hogy a magyar kormány később hozza meg a döntéseket, mint a szomszédai. Miért? Nem tudom, nem vagyok politikus.”

Hát pontosan ez az! Ő igazán tudja, mert Magyarországon él, hogy milyenek a járványügyi szabályok (ha nem tudja, akkor megint csak; Kívül tágasabb!), ha pedig nem politikus, akkor miért tesz politikai nyilatkozatot? És azon elgondolkodott, hogy azok ellen beszél, akik megfizetik?

Ilyenek tehát a franciák. Persze mi jóra számíthatunk Románia aranyfokozatú támogatójától?

Ajánlott Cikkek