Hírek

Ha magyar vagy, és pártvezető, nem mehetsz Ukrajnába!

Arról tudunk, hogy Dr. Brenzovics László gyakorlatilag kitiltásra került, hiszen hazaárulással és szeparatizmus támogatásával vádolják, így visszatérése esetén azonnal börtönbe zárnák. Ez már önmagában skandallum, de hogy arról nem tudtunk, hogy létezik egy szabály, miszerint magyar párt vezetője nem mehet Ukrajnába, az már mindennél több! Mert bizony Forró Krisztánt, a felvidéki Szövetség – Magyarok, Nemzetiségek, Régiók elnökét visszafordították a határról, és mellékelten kapott egy papírt, miszerint kitiltották Ukrajnából.

Nehéz lenne ezt nem magyarellenes lépésnek tekinteni, még akkor is, ha az ukrán hatóság papírja a következőket tartalmazza:

„Forró Krisztiánt, a Szlovák Köztársaság állampolgárát illetően a meghatalmazott ukrán állami szerv döntést hozott arról, hogy megtiltja a belépését Ukrajnába.”

A Szlovák Köztársaságnak ehhez semmi köze, ha meg van is, vélhetően nem fognak különösebben foglalkozni, sőt, inkább pezsgőt bontanak, hogy a felvidéki pártvezető a kitiltás következtében Forró Krisztián nem tudott eleget tenni a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség meghívásának. Mert bizony éppen a kárpátaljai magyarokhoz igyekezett… Volna…

Erre bizony magyarázatot kell adni, hiszen a kitiltás vitathatatlanul magyarellenes cselekmény, ami nyíltan szembe megy azokkal a törvényekkel és szabályokkal, amit pedig az Európai Unió, és annak tagországai, valamint a NATO is magáénak vall, és ahova elvileg Ukrajna felvételét akarja elnyerni.

Addig is, amíg valakit, vagy valakiket bezárnak jó időre az emberi jogok megsértése miatt, várhatnak még az ukránok, hogy Magyarország hozzájáruljon a NATO és EU csatlakozásukhoz.

Ajánlott Cikkek