Hírek

Ha május közepéig nem sikerül…

Márpedig nem sikerült, legalábbis erről számolt be a Verhovna Rada Nemzetbiztonsági és Védelmi Bizottságának tagja, Szergej Rahmanyin. Mit nem sikerült? Helyreállítani a megfelelő mennyiséget biztosító fegyverutánpótlást! Nagyon úgy tűnik, hogy alighanem igaza volt a nyugati szakértőknek, akikre még május elején hivatkozott Erről Olekszij Leonkov, a „Арсенал Отечества” szerkesztője.

Borítóképen: Grom, lengyel MANPADS, „Zbroya ta Bezpeka” katonai vásár, Kijev, Ukrajna, 2018 (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: VoidWanderer, licenc: CC BY-SA 4.0) A kép illusztráció

Akkor arról kérdezték, hogy mivel lehetne a legnagyobb csapást mérni Ukrajnára?

„Le lehet rombolni egy nagy hidat, és figyelembe lehet venni, hogy ettől leáll a fegyver- és üzemanyag-ellátás, vagy egy nagy pályaszakaszon lehet tönkretenni egy elektromos vasúti közlekedést biztosító vontatási alállomást”magyarázta a szakember.

„És ha a csomópont közelében felhalmozott berendezéseket és üzemanyagtartalékokat is megsemmisítjük, akkor ez sokkal nagyobb hatást fog kifejteni. Mert az ellenség többszörös sebzést szenved el. És ha továbbra is megsemmisíti a javító létesítményeket, ahol visszaállíthatja a katonai felszerelést, akkor a nélkül maradt ellenséget legyőzik” – tette hozzá.

Szerinte nyugati katonai szakértők csak azt állítják, hogy az ukrán hadsereg fegyver- és katonai felszerelés nélkül nem fogja tudni tartani az érintkezési vonalat a Donbászban.

Úgy vélik, ha május közepéig nem sikerül helyreállítani a szükséges mennyiségű fegyverellátást, akkor ez a védelem összeomlik és nyugat felé tolódik el, és ha ez hihetetlen módon sikerül, akkor az ellenállás még néhány hónapig folytatódni fog – összegzett a forrás.

Ez egy május eleji hír, de éppen ma, amikor már túl vagyunk május idusán, jött a hír…:

Nem tudni persze, hogy mi megy Ukrajnában, mert olyan állítások vannak pro és kontra, hogy abból aztán ember legyen a talpán, aki kihámozza a valóságot, de ezúttal most a két oldal „mondásai” egybeesnek.

Ajánlott Cikkek