Hírek

Ha ti úgy, én így! Putyin döntött: maradnak az orosz katonák!

Az előre bejelentett mentrend szerint február tizedike és huszadika között lett volna a hadgyakorlat. Az lehet, hogy a gyakorlat lezárul huszadikával, azonban az orosz katonák maradnak! Bombasztikus hír! A nyugati sajtó máris háborút kiált – a szappanopera ezerkétszázadik része… -, de ne felejtsük el, hogy Oroszország és Belarusz egy katonai szövetséghez tartozik, és gazdasági uniót alkot a két ország.

Borítóképen: Russian Spetsnaz GRU (2008) (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: Alekszej Jermolov, licenec: CC BY-SA 3.0)

Ez tehát csak Nyugaton rettenet elítélendő, ahogy az helyénvaló, hogy a közép-európai országokba amerikai katonák érkeznek. Rendben, a számuk alacsonyabb, de ennek csupán az az oka, hogy Washington gesztuspolitikát folytat, míg a Kreml azért ettől kicsivel tovább megy.

Amerikai F35 vs orosz SU35 – melyik nyerne?

Aljakszandr Lukasenka belarusz államfő és Vlagyimir Putyin orosz elnök most tehát másképp döntött, az előzetes tervekhez képest más pályára terelték a hadgyakorlatot. Mi ennek az oka?

„Belarusz és Oroszország a határok közelében zajló katonai tevékenység és a Donbaszban való eszkaláció miatt úgy döntött, hogy folytatják az erők közös ellenőrzését.”

Amerikai THAAD vs orosz S-400 – Melyik a jobb?

Viktor Hrenin belarusz védelmi miniszter így kommentálta a döntést. És miért van Nyugaton most minden eddiginél nagyobb para? Mert – mint azt Jens Stoltenberg, a mindenhez (is) értő- NATO-főtitkár mmegmondta, a 30.000 orosz katona mellett Szu-35-ös nehézbombázók, Sz-400 Triumf légvédelmi rakéták és rövid hatótávolságú Iszkander rakéták is érkeztek Belaruszba.

És persze ott a Szpecnaz is – állítólag…

Szpecnaz kiképzés

Szóval maradnak a legények… Meglátjuk!

Ajánlott Cikkek