Hírek

Ha UFO, akkor honnan?

Az index.hu arról ír, hogy a USS Kearsarge sokat látott legénységének is lehet újat mutatni. Az amerikai hadihajót két „autó nagyságú” fénygömb kezdte követni, amelyek ellen a drónelhárító rendszerek is hatástalanok voltak – legalábbis ezt állítja a harmadik típusú találkozásokra szakosodott dokumentumfilmes, Dave C. Beaty.

Borítóképen: Egy F-14B Tomcat (balra) indul a derékkatapultból, miközben négy F/A-18C Hornet vár az indulásra a USS Enterprise (CVN 65) repülőgép-hordozó orrkatapultjairól (forrás: flickr.com via commons.wikimedia.org, szerző: David Shapinsky Washington DC-ből, az Egyesült Államokból, licenc: CC BY-SA 2.0) A kép illusztráció

Az eset a beszámolója szerint még 2021 októberében történt, és a fénygömbök látogatása több éjszakán át is megismétlődött. A USS Kearsarge legénysége akkoriban éppen a drónok semlegesítését gyakorolta, de az eszközeikkel semmire sem mentek az egyre pimaszabb fénygömbök ellen.

Beaty forrása egy ma már visszavonult haditengerész volt, akire csak Markként hivatkozik. Ő azt állítja, a legénység több videót is készített a jelenségekről,

DE EZEK EGYIKE SEM KERÜLT MÉG NYILVÁNOSSÁGRA.

A dokumentumfilmes szerint korábban a karrierjét kockáztatta az a haditengerész, aki ufóészlelésről számolt be, de ma már komolyabban veszik a bejelentéseket, és a Pentagonban külön irodát nyitottak az ilyen bejelentések rögzítésére.

Eddig az index.hu cikke, és most jönnek kérdéseink, mert szöget ütött a fejünkbe, hogy miért változott meg a Pentagon hozzáállása az UFO-jelenségekkel kapcsolatban!

Ne feledjük el, hogy az UFO betűszónak mi a valódi jelentése! Nézzük: a szó az angol Unidentified Flying Object rövidítése, ami magyarul annyit tesz, hogy azonosítatlan repülő tárgy. Fontos megjegyezni, hogy definíció szerint tehát szó nincs arról, hogy idegen lények szerkezeteit nevezik így, egyszerűen csak arról van szó, hogy ne lehet tudni, mit is láttak, mit tapasztaltak azok, akik láttak ilyen jelenséget!

Ebből következően pedig az UFO-k lehetnek földi eredetűek is, emberkéz alkotta szerkezetek, melyeket viszont az észlelők nem tudnak azonosítani, mert sem kialakításuk, sem viselkedésük nem hasonlít egyetlen általuk ismert szerkezetre sem!

Azt kell, hogy feltételezzük, a Pentagon attól tart, hogy;

  1. Idegenek támadhatják meg a Földet.
  2. Vannak olyan országok, melyek képesek előállítani általuk nem ismert technológiával működő, ismereteik szerint nem azonosítható szerkezeteket.

A második feltételezés arra utal, hogy a katonai fejlesztésekben vannak olyan területek, amelyek egyáltalán nem ismeretesek sem a közvélemény, sem pedig az amerikai hírszerző szolgálatok, vagy akár a Pentagon előtt.

És ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy a cikkben is emlegetett szerkezet – amennyiben tényleg UFO-észlelésnek tekinthetjük – nem lehet az Egyesült Államok által készített repülő tárgy! És persze megvan a lehetősége annak is, hogy más országok az alkotók…

Ajánlott Cikkek