Hírek

Harkov: Forró a talaj!

Harkov ellen intézett támadást az orosz hadsereg a hajnali órákban. Nem sokkal ezelőtt robbanás történt az Országos Rendőrszolgálat és az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SBU) épületei közelében, a város nehéz órák elé néz.

Borítóképen: Lopan folyó és 2 katedrális (Kharkov) (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: Jevgenyij Genkin, licenc: CC BY-SA 3.0)

A felvételen látható a Nagyboldogasszony katedrális, illetve egy McDonald’s, melyek alapján azonosítani lehet, hogy honnan készült a felvétel. Véleményünk szerint a vasútállomás (Privdennyi vokzal) környékéről készült a kép, ahol a vasútállomás szomszédságában van a gyorsétterem. Az irányt figyelembe véve, tényleg az Országos Rendőrszolgálat és az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SBU) épületei közelében történhetett a robbanás.

Az említett objektumokat kerettel jelültük, a rendőrség épületét pedig piros jelölő mutatja (forrás: Google Maps)

Ukrajna második legnagyobb városa tehát támadás alatt áll, nem véletlen, hogy aki teheti, menekül a városból, a hatóságok folytatják az evakuációt. Az alábbi felvételeken éppen külföldi diákok csoportja igyekszik elhagyni a Harkovot.

Nem véletlen tehát, hogy egy nap alatt több, mint négyezer menekült érkezett Budapestre. És ez csak az a szám, amiről a hatóság tud, de hétfőn az M3 autópályán Miskolcról utazva azt láttuk, hogy minden harmadik, negyedi autó ukrán rendszámú volt, sokan közülük pedig 80 kilométeres sebesség körül autóztak, látszott, hogy gyakorlatlan vezetők, többségük (szinte kivétel nélkül!) nő, hiszen a férfiakat nem engedik át…

Az orosz támadás tehát folytatódik, az előző nap után, amikor egy támadásban a szlovén konzulátus is megsemmisült, most tehát nagy valószínűséggel a védelem irányítóit támadták.

Ajánlott Cikkek