Hírek

Hazaárulással vádolták és lelőtték az ukrán tárgyalódelegáció egyik tagját

Az információ hiteleségét nem tudjuk ellenőrizni, de közredjuk.

Több bizonyíték is arra utalt, hogy információkat szivárogtathatott ki az oroszoknak.

Forrás: naphire.hu

Borítóképen: Fulgencio Batista kubai diktátor katonái,akik 1956-ban, a kubai forradalom korai szakaszában kivégeznek egy ellenséget (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: Ismeretlen fotós, jelenleg Imagno kezében van, licenc: Ezt a művet Kubában hozták létre, és jelenleg közkincs , mert szerzői joga lejárt) A kép illisuztráció

A hírt a Kyiv Independent a Twitter-oldalán tette közzé szombat délután, az Ukrajinszka Pravda forrásaira hivatkozva. Mint írták, az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) szerint “erős bizonyítékok” utaltak arra, Denyisz Kirejev, az ukrán tárgyalóbizottság egyik tagja hazaárulást követett el.

Az SZBU egy letartóztatási kísérlet során lőtte le a férfit, akit azzal gyanúsítottak, hogy fontos információkat szivárogtatott ki az oroszoknak. A biztonsági szolgálatnak egyértelmű bizonyítékai voltak ellene, többek között telefonbeszélgetések. Egy másik forrás azt mondta, hogy Kirejev ügynök volt.

Mint ismert, az első béketárgyalásra február 28-án, Gomelben került sor, az ukrán küldöttség tagjai között pedig Kirejev is ott volt. Azt egyelőre nem tudni, hogy milyen információkat szivárogtathatott ki a bankár, aki 2010 és 2014 között az Oshchadbank elnökhelyettese volt.

Ajánlott Cikkek