Hírek

Herszon régió: Teljes ellenőrzés alatt!

Az Orosz Föderáció Fegyveres Erői visszaverték az ukrán hadsereg minden kísérletét, hogy megtámadják a Herszon régiót. Ezt június 3-án jelentette be a térség katonai-polgári közigazgatásának helyettes vezetője, Kirill Sztremouszov.

Borítóképen: Herszon régió (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: TUBS, licenc: CC BY-SA 3.0) A kép illusztráció

Hangsúlyozta, hogy a régió teljes mértékben az RF fegyveres erők ellenőrzése alatt áll, és a térség állítólagos elfoglalására vonatkozó kijelentések „színtiszta populizmus”.

„Minden inváziós kísérletüket (ukrán hadsereg kísérletét – a szerk.) visszaverték és kudarcot vallottak. A Herson régió minden határában teljes mértékben az Orosz Föderáció csapatainak ellenőrzése alatt maradt” – mondta Sztremouszov a RIA Novosztyinak.

Ukrajna többször is megkísérelte áttörni a védelmet és behatolni a Herszon régió területére. Az ukrán regionális közigazgatás vezetője, Gennagyij Laguta, aki az orosz hadsereg érkezése után elmenekült a régióból, az ukrán médiának azt mondta, hogy az ukrán fegyveres erők állítólag több mint 20 települést szabadítottak fel a Dnyipropetrovszki régióból indulva, és folytatják az offenzívát. Később Alekszej Arestovics, az ukrán elnök hivatalának vezetőjének tanácsadója is bejelentette, hogy megtámadják Herszont.

Szokás szerint azt tudjuk mondani, hogy nem ellenőrizhetők az állítások, de valójában nincs is sok jelentősége annak, hogy éppen hol van a frontvonal, és ehhez képest hol található a közigazgatási határ, mert nagy valószínűséggel nem a közigazgatási határok, hanem a katonai célok határozzák meg a csapatmozgásokat.

Ajánlott Cikkek