Hírek

Herszonban szabotázst készítettek elő az ukránok

Fegyverek arzenálját, köztük nyugati gránátvetőket találtak a hersoni védelmi raktárban – jelentette be az Izvesztyija tévécsatorna tudósítója, Ivan Litomin.

Borítóképen: Korabelnyi körzet, Herson, Hersonska oblast, Ukrajna – 2010 (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: 7777777kz, licenc: CC BY 3.0) A kép illusztráció

A raktár az ipari területen volt a város egyik vállalkozásánál. Voltak géppuskák, NLAW páncéltörő gránátvetők, hasonló német gyártmányú fegyverek, gránátok és kommunikációs berendezések. Megjegyzendő, hogy a raktárt egy szabotázs- és felderítő csoport készíthette elő, hogy a későbbiekben fegyvereket alkalmazhasson Herson az orosz rendfenntartók ellen.

Ráadásul az egyik raktárban rendszám nélküli autókat találtak, amelyeket szabotázscsoportok tagjai használhattak járműként számol be az Izvesztyija.

Egy nappal korábban az Orosz Gárda fegyvereket foglalt le egy Herson melletti gyerektáborban. A nemzetőrség két Bernardelli-pisztolyt, egy pisztolytárat, 292 különböző kaliberű töltényt, egyéb fegyver-alkatrészeket találtak két csomagban. A nemzetőrség hozzátette: a fegyvereket a gyermektábor adminisztratív épületének egyik irodájában lévő széfben tárolták.

Nem vitatva az ukrán erők jogát ahhoz, hogy úgy védekezzen, ahogy csak tud, de látszik, hogy nem egyszerű a helyzet az oroszok által elfoglalt területeken sem. A legnagyobb baj ebben, hogy a civilek is veszélyben vannak, és persze a katonák életéért is kár, mint ahogy minden emberéletért.

Ajánlott Cikkek