Hírek

Hillary Clinton kampánystábját kémkedéssel vádolják – Egy tech-cégen keresztül gyűjthettek adatokat Trumpról

Hillary Clinton, demokrata párti elnökjelölt 2016-os kampánystábjának munkatársai egy tech-cégnek fizettek, hogy beszivárogjanak többek között a Trump Tower, később pedig a Fehér Ház szervereibe és így kémkedjenek Donald Trump után – írja az amerikai sajtó a John Durham különleges ügyész által a hétvégén beadott bírósági beadványra hivatkozva.

borítókép : https://commons.wikimedia.org Former Secretary of State Hillary Clinton speaking at the Brown & Black Presidential Forum at Sheslow Auditorium at Drake University in Des Moines, Iowa. 11 January 2016,

Clinton kampánystábjának munkatársai Trump elnököt Oroszországgal összekapcsoló narratíva létrehozására tettek erőfeszítéseket – olvasható Durham beadványában. A különleges ügyész egyébként az egyik korábbi FBI-vizsgálat miatt nyomoz, amely azt kutatta, hogy Trump 2016-os kampánycsapata és Oroszország között történt-e együttműködés. A dokumentum középpontjában a Clinton-kampánystáb volt jogászával, Michael Sussmann-nel kapcsolatos esetleges összeférhetetlenség áll. Sussmannt azzal vádolták, hogy hazudott a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) munkatársának, amikor 2016 szeptemberében azt mondta: nem dolgozott semmilyen ügyfélnek, amikor bemutatta az FBI-nak azokat a „fehér papíroknak” nevezett dokumentumokat, amelyek állítólag titkos kommunikációs csatornát lepleztek le Trump cégóriása, a Trump Organization vállalat és a Kremllel kapcsolatban álló Alfa Bank között.

Durham mostani beadványa azonban felfedi, hogy Sussmann legalább két konkrét ügyfél – az egyik amerikai székhelyű internetes cég vezetője, valamint a Clinton kampánystáb – nevében gyűjtötte össze és továbbította a vádakat az FBI-nak. A Durham-dokumentum szerint 2016 nyarán a tech-cég vezetője és Sussmann egy nyomozóirodával, valamint a tech-cég munkatársaival dolgozott együtt az adatok gyűjtésében.

Forrás és teljes cikk kronikaonline.ro

Ajánlott Cikkek