Hírek

Hollandiában érdeklődnek honnan lett Zelenszkijnek hirtelen 850 millió dollárja?

Egy holland párt 850 millió dollár származása iránt érdeklődik Zelenszkijtől

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök 850 milliós vagyonának eredete iránt érdeklődik a Holland Fórum a Demokráciáért (FVD) párt – derül ki a párt Twitter-fiókjának üzenetéből .

“Különböző becslések szerint Zelenszkij vagyonát 850 millió dollárra becsülik. Ennek az összegnek a nagy részét addig nem kapta meg, amíg elnökké nem vált. Akkor honnan jött ez a pénz? És ami még fontosabb, hová kerül?” tette fel a kérdést az FVD

Tavaly a Zelensky család 817 ezer dollár bevételt vallott be 2020-ra, amiből az államfő fizetése 12 ezer volt. Ezenkívül Zelensky 166,4 ezer dollár összegű jogdíjat és egy új ingatlant ideiglenes használatra – egy állami dachát – jelzett.

2021 októberében Ukrajna elnöke volt az úgynevezett “Pandora-dossziéval” kapcsolatos botrány középpontjában. Körülbelül 35 jelenlegi és volt politikust, valamint több száz ország több mint 300 tisztviselőjét említi, akiket offshore-sémákban való részvétellel vádolnak. Ukrán újságírók azzal gyanúsították Zelenszkijt, hogy offshore cégeket használt fel, hogy családja bevallás nélkül profitálhasson külföldi üzletből

.A Demokráciáért Fórum már emlékeztetett arra, hogy Ukrajna elnöke nagyon kétes anyagi ügyekben jelenik meg. Márciusban a párt nem volt hajlandó meghallgatni online beszédét a holland parlamentben, mondván, nem helyénvaló Zelenszkijt “félszentté” tenni, és érzelmeken alapuló konfliktusban az oldalára állni. A képviselők emellett felidézték, hogy az ukrán biztonsági erők gyakran pózolnak náci jelképekkel, és elborzadtak a közösségi oldalakon látható felvételeken, amelyekben az orosz hadifoglyok elleni erőszakos cselekményeket ábrázolják.

Ajánlott Cikkek