Hírek

Horogra akadt a Körösök királynője

Ilyen méretes süllő kapitálisnak számít a fajában. Nagy öröm, hogy ez a halfaj kényes, kifejezetten az oxigéndús, tiszta vizet szereti, így egy méretes példány azt jelenti, hogy a víz rendben van, és – mint a szerencsés horgásztól megtudhatjuk – itt is szaporodik!

Márpedig ez nagyon fontos, mert talán sokan emlékeznek rá, hogy 2013 augusztusában ijesztő jelenóségre figyeltek fel, a folyó vize vérvörösség vált… A ehéz, sárszerű anyag mindenre lerakódott, az erős szennyezés pedig a folyó egy olyan szakaszán történt, ahol igen kiterjedt pisztráng-populáció él, de természetesen a folyó lejjebb lévő szakaszaira is kihat.

Most vizony a Sokszínű vidék jóvoltából értesülhettünk az örömhírről. Egy igazi óriás akadt horogra! Íme:

A Hármas-Körös felső vízének egyes szakaszait tenyereként ismerő Lipták András az új esztendő első napjaiban akkora körösi „sárkánnyal” találkozott, amelyet maga is fejedelminek titulált.

Végre találkozhattam a körösi királynővel! Brutális ütéssel jelentkezett és nagyon keményen küzdött. Jó 4 perc fárasztást követően láttam meg a hatalmas süllőt. Méréskor kiderült, hogy 42 dekával sikerült túlszárnyalnom az eddigi legnagyobbat. 94 centi és 9.24 kg az új süllőrekordom!

– írta január 3-i Facebook posztjában a szerencsés horgász, Lipták András, aki a mérés és néhány fotó elkészítése után visszaengedte a halat a vízbe.

Remélem jól sikerül neki a tavaszi ívás, ugyanis hatalmas hasa volt – fogalmazott a horgász.

Tudjuk, hogy a horgásznak a kapitális fogás óriási büszkeség, de – mint igazán felelős gondolkodású sportember – legalább annyira örülhet azért, mert a méretes fogás azt mutatja, hogy egészséges a folyó, és a korábbi komoly szennyezések után végre megújult a természeti környezet! Itt kell megjegyeznünk, hogy ehhez a határ mindkét oldalán hozzájárultak. Gratulálunk!

Ajánlott Cikkek