Magyarság Tájak/korok Történelem Történelem Videók

Időutazás Győrig négy hétvégén!

Csörgő vontatta Bhv kocsikon utazhatunk április 29-től május 21-ig, szombaton, vasárnap és ünnepnapok alkalmával! És ami aztán tényleg nem semmi; olajzöld színű Bhv kocsik, hozzá tartozó vezérlőkocsi mellett a ritkaságnak számító 105 éves SR 404 bisztrókocsi is a szerelvény részeként közlekedik!

Borítóképen: Az SR 404 bisztrókocsija érkezőben Örkény állomásra. A kocsi a vonal 130-dik születésnapját ünneplő vonat részeként érkezett az amúgy csak elővárosi vonatokat (jobbára Desiro motorvonatokat) fogadó állomásra. A kocsi 1915-ben épült Győrben.

És mindezt hol érjük el? A MÁV Veszprém és Győr között járatja a retró szerelvényt, miközben Zircen is áthalad. Bakonyszentlászló és Veszprén között a Bakonyvasúton kell utaznunk, ami Magyarország egyetlen műemléki védettségű vasútvonala!

A retró vonat Bakonyszentlászlón és Zircen át Győrből Veszprémbe 10:13-kor és 16:13-kor indul, míg Veszprémből Győr irányába 13:25-kor és 19:25-kor szállhattok fel rá.

Az alábbi videón a BC390-es motorkocsival láthatjuk a nosztalgia-bisztrókocsit. A motorvonatot 1928-ban gyártották a Ganz és társa Danubius Gép- Waggon és Hajógyár Rt-ben. Utasterében a leírás szerint együttvéve 57 ülő- és állóhely volt, lépcsőinek magassága 510mm. A motor teljesítménye 120 Lóerő, sebessége 60km/h. A tetőn elhelyezett hűtőről a „Frigyláda” becenevet kapta:

Irány tehát Veszprém, ahonnan a Bakonyvasúttal Veszprémből indulhat az időutazás! Persze Győrből is indulhatunk!

Ajánlott Cikkek