Hírek

Igazi nagybetűs Sportnap volt Sepsiszentgyörgyön

Igazán büszkén húzhatta ki magát szerdán az egyszeri székely ember, aki a szülőföldje mellett a sportokat is kedveli. Győzelmet aratott a Sepsi SIC kosárlabdacsapata és a Sepsi OSK labadarúgócsapata is.

Fölényes sepsiszentgyörgyi győzelemmel kezdődött a női kosárlabda Nemzeti Liga döntője, az első mérkőzésen a házigazda Sepsi-SIC 76–61-re múlta felül az Aradi FCC Baschet csapatát.A szerda esti összecsapáson nem volt telt ház a Sepsi Arénában, de ahogyan megszokhattuk, a sepsiszentgyörgyi szurkolótábor az elejétől a végéig megállás nélkül buzdította kedvenceit.

Sepsi SIC vs. Arad – fotó itthonrolhaza.hu/balaganjoe

Felemelő volt hallagatni látni az elkötelezett szurkolókat ahogy megállás nélkül bíztatták kedvenvceiket. Majd a elengedhetetlen Székely Himnusz és és utána rohanás az OSK meccsére mert ott is elkélt a segítség.

Az OSK meccsén is fantasztikus hangulat volt és telt ház. A Sepsi OSK tulajdonosa Diószegi László büszkén nézhetett szét a gyönyörű háromszéki és ami a legfontosabb teltházas stadionban. A játék izgalmai méltóak voltak a téthez és végül győzelmet értek a buzdító szavak. a mérkőzés krónikája:

hétközi bajnoki mérkőzés fotója/Diószegi László facebook

Egygólos előnyt szerzett a Román Kupa elődöntőjében a Sepsi OSK. A székelyföldi csapat hazai pályán egy korai és egy késői góllal győzte le a címvédő Universitatea Craiovát.

A több mint 6000 néző újabb csúcsot jelentett a Sepsi OSK Aréna alig fél éves, járványügyi korlátozásokkal is sújtott történetében, a hazai szurkolók jó hangulatát pedig az is növelte, hogy a helyi női kosárcsapat, a Sepsi SIC is győzelemmel kezdte az Arad elleni bajnoki finálét.

Sepsi OSK vs. Craoiva /fotó itthonrolhaza.hu /balaganjoe

A Sepsi rögtön a mérkőzés elején lerohanta ellenfelét, és gyors, vertikális támadásaival könnyen el is jutott a craiovai kapu elé. Marius Stefanescu ugyan első helyzeténél még túlságosan kivárt a lövéssel, és szerelték a védők, a teljes vendégvédelmet megbolondító, Vladimir Screciunak kötényt adó Cristi Barbut passzát viszont már könnyedén a hálóba lőtte. A Craiova hiába próbálta meg uralni a középpályát, a Sepsi védelme sokkal jobban zárt: az átlövéseket blokkolták, a beadásokat elfejelték a hazai védők. Elöl pedig a jobbszélső Barbut őrületbe kergette a válogatott Nicusor Bancut, kemény lövését viszont védeni tudta Mirko Pigliacelli.

A szünet után a Sepsi kivárásra próbált játszani, de ezt hamar bánhatta is, mivel a saját tizenhatosán belül labdát vesztő Andres Dumitrescu buktatta Gustavo Vagenint, és bár Radu Petrescu játékvezető előbb tovább engedte a játékot, Mircea Grigoriu asszisztens jelzése után mégis büntetőt ítélt. Andrei Ivan egyenlítése után viszont ismét óvatosabb focira váltott a Craiova, viszont sárga lapok árán, de sikerrel tördelte a szentgyörgyi támadásokat is. Így a végén kissé váratlanul jött a Sepsi győztes gólja, Dumitrescu remek ütemű passzal tette jóvá hibáját, és a középen lendületesen előretörő Catalin Golofca egy lapos lövéssel megnyerte a meccset a hazaiaknak. A párharc azonban csak három hét múlva, Craiován dől el.

A mérkőzés természetesen most is egy kicsit többről szólt mint egy román kupameccs. A határokon átívelő Magyarság tudat identitás és közös nyelv kultúra találkozója is volt, hiszen a mérkőzésre nem csak Székelyföld és Erdély más településeiről is jöttek szurkolók hanem Budapestről , Felvidékről, és Délvidékről is.

Délvidéki szurkolók a Sepsi OSK meccsen/ itthonrólhaza.hu/balaganjoe

Mindent összevetve egy kiváló nap volt Jó volt Magyarnak Székelynek lenni és nem csak a sikerek hanem a kiváló hangulat és pozitív életérzés miatt. Csak ösztönözni tudjuk kedves olvasóinkat, hogy látogassanak el Szentgyörgyre, és Erdély csodás tájai mellett éljék át azt a nagyszerű érzést amit nyújt ez a város és szurkolók teremtette hangulat. Nem a győzelem és a dicsőség a fontos, mert győzni nem lehet mindig hanem hogy átérezzük Hazatértünk!

Ajánlott Cikkek