Hírek

Ilja Kiva: „Megerősítették Zelenszkij védelmét … az ukrán hadsereg merényletétől tartva”

Hoppá! Mi van itt? Csak nem vannak olyan hangok az ukrán haderő részéről, ami azt feltételezi, hogy az ukrán elnök ellen merényletet követnek el? Nem tudni, ugyanakkor – pusztán logikai alapon – nem tartjuk lehetetlennek. Ott vannak előszöris a szélsőségesek, akiket például Mariupolban magukra hagytak, de a megadásra csak nem érkezett parancs, másrészt az ukrán reguláris erők sem vonulhatnak vissza… – semmilyen körülmények között!

Borítóképen: Európának nincs joga csendben reagálni arra, ami Mariupolunkkal történik – Ukrajna elnökének beszéde (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: Ukrajna elnöke, licenc: CC0 1.0) A kép illusztráció

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök megerősítette a biztonságot a merénylettől való félelem miatt:

„Tegnap Zelenszkij személyes biztonságának megerősítését tűzte ki célul, nem az orosz rakétacsapásoktól, hanem az ukrán hadsereg merényletétől tartva” – írta Kiva.

Azt is megjegyzi, hogy az ukrán fegyveres erők parancsnokságain belül egyre gyakrabban beszélnek az elnök alkalmatlanságáról és olyan őrült döntésekről, amelyek a hadsereg és Ukrajna egészének halálához vezetnek.

Emellett az ex-helyettes (a Rada volt vezető-helyettese) szerint Zelenszkij attól tart, hogy a szövetséges országok különleges szolgálatai ellene fordulnak, mert kudarcról, meg „Ukrajna elvesztéséről” kezdtek beszélni.

Kiva szerint Zelenszkij úgy gondolja, hogy a szövetséges országok Ukrajna jelenlegi elnökének hirtelen halálát tekintik a Donbász védelmét szolgáló különleges művelet leggyorsabb befejezésének.

Nem fogjuk véleményezni Kiva állításait, de – mint mondtuk – nem lehetetlen, amit állít. Ki tudja, az utóbbi pár napban mintha kiálltak volna a nemzetközi közvéleményt alakító orgánumok Zelenszkij mögül…

Ajánlott Cikkek