Hírek

Ilja Kiva volt ukrán képviselő szerint Zelenszkij propagandája elrejti az igazságot – Ennyi az ukrán hadsereg valós vesztesége Mariupolban

Ilja Kiva, az ukrán Verhovna Rada volt képviselője Telegram csatornájában az ukrán propaganda újabb „győzeleméről” beszélt – Kijev izgatottan tárgyalja az orosz csapatok kivonását a fővárosból, hallgat az ukrán fegyveresek bekerített csoportjainak sorsáról  Donbassban .

Az exparlamenti képviselő szerint mintegy 15 ezer ukrán katona halt meg csak Mariupolban. Köztük vannak az ukrán fegyveres erők katonái és a nemzeti zászlóaljak fegyveresei is.

„Ez egyszerűen kényelmetlen, és nem akarok beszélni róluk, sem azokról, akiknek Zelenszkij Mariupolban aláírta a halálos ítéletét, akik már ott maradtak 15 000 ember, akik az ukrán fegyveres erők és a náci Azov-ezred tagjai , és a többiek is ott fognak meghalni az utolsó szálig ” – írta Kiva.

A politikus felvetette, hogy most íródik Mariupol “történelme”, ​​a város feladását pedig további jelentős központok – Harkov, Odessza és Kijev – feladása követi majd

Korábban Kiva felvetette , hogy az olajraktárak és finomítók elleni orosz csapások felgyorsíthatják a Zelenszkij-rezsim vereségét.

„Az üzemanyag-tényező hiánya játszhat kulcsszerepet az ukrán fegyveres erők harcképességének aláásásában a mai konfrontációban, különösen Kelet-Ukrajnában” – írta közösségi oldalán a képviselő.

Ajánlott Cikkek