Hírek

Íme a legjobb programok március 15-én Budapesten 2022-ben Felnőtteknek, gyerekeknek – az egész családnak

2022-ben is számtalan tartalmas program vár bennünket Budapesten. Felnőtteknek és gyerekeknek, akár az egész családnak találhattok izgalmas eseményt összeállításunkban. Több program ingyenes, de figyelni kell mert sokszor regisztrációhoz között!

Ingyenes programok Budapesten március 15-én

Március 15. a Budavári Palotanegyedben

Egész napos ingyenes ünnepi programok várnak a budai Várban és a Várkert Bazárban ezek közül szemezgettünk nektek (a programok közül többre regisztrálni is kell):

Huszárakadémia a Várkert Bazárban

A huszárakadémián 4 nyalka huszár tartja a kiképzéseket, s minden gyerek akadémiai leckekönyvet kap, amelyet a tanárok jegyekkel és aláírásokkal látnak el. Az akadémiát elvégző kis huszárokat ünnepélyes keretek között huszárrá avatják.

Élő történelem – Kopcsik István és a Momentán improvizációs előadása a Csikós udvarban

Az improvizáció eszközeivel és Kopcsik István történész szakértő kommentárjával körbejárjuk az 1848-49-es forradalom és szabadságharc budai Várhoz köthető eseményeit és történelmi alakjait. Interaktív történelmi előadás, ahol a magyar történelem legizgalmasabb pillanatai és legjelentősebb alakjai elevenednek meg és hozzák testközelbe a közönség ötleteiből táplálkozva.

Nem engedünk a ’48-ból!” – történelmi séta a budai Várban

A sétán bejárhatjátok az 1848-49-es forradalom és szabadságharc helyszíneit a budai Várban, megnézhetitek, melyik épületből szabadította ki a forradalmi tömeg Táncsics Mihályt, elmesélik nektek, hogyan erősítette meg a Vár védelmét Heinrich Hentzi, és készítette elő a támadást Görgei Artúr, valamint azt is, hogy pontosan hogyan zajlott az 1849-es májusi ostrom.

„Lészen ágyú” – Gábor Áron és a székely hősiesség

Kiállítás a Főőrség kiállítótermében az ikonikus rézágyúval és az 1848-49-es szabadságharc ereklyéivel.

További ingyenes március 15-i programok a budai Várban és a Várkert Bazárban: ITT

Forradalmi tárgykészítő foglalkozás a Magyar Nemzeti Múzeumban

Március 15-én forradalmi tárgykészítő foglalkozásra invitálja a családokat, a kicsiket és a nagyokat a Magyar Nemzeti Múzeum. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Nyílt napok a nemzeti könyvtárban

Az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) kettős kiállításmegnyitóval tiszteleg március 15-i nemzeti ünnepünk előtt, s március 14-én délután és 15-én egész nap térítésmentes tárlatvezetéssel, bemutatókkal, valamint a nyílt nap keretében további színes programokkal várja az érdeklődőket az épület számos pontján infrastrukturálisan is megújult enteriőrben. A részletes program ITT olvasható.

Március 15-én a forradalom jegyében közös gondolkodásra, játékra invitálnak mindenkit: a Károlyi-kertben és környékén pop-up kiállításokkal, interaktív sétákkal, nyomozójátékokkal és koncertekkel várják az érdeklődőket.

Gyermekvasút nyomában 20 km – nappali teljesítménytúra – 2022

2022. március 15-én ismét megrendezésre kerül a népszerű „Gyermekvasút nyomában 20 km” teljesítménytúra nappali változata.

forrás :https://funzine.hu/

Ajánlott Cikkek