Hírek

Irán bemutatja: Hogy robbantsunk atomreaktort?

Nagy a feszültség Irán körül, ugyanis úgy tűnik, hogy az ország nukleáris képességeinek limitálásáról szóló tárgyalások nem vezetnek eredményre. Izraeli és amerikai szakértők is a katonai csapás lehetőségét mérlegelik, Irán pedig nyíltan közölte, hogy mivel készül egy ilyen eset válaszcsapásaként. Videóban!

Borítóképen: Atomreaktor lebombázása (forrás: youtube)

A „Nagy Próféta 17” nevű hadgyakorlaton azt szimulálták le, hogy ballisztikus rakétákkal és öngyilkos drónokkal hogyan csaphatnak le például az izraeli Dimóna mellett található nukleáris komplexumra, amihez igencsak hasonlót az irániak építettek fel a sivatagban…

Aztán pedig egy látványos videóban azt is bemutatták, hogy mi vár az atomerőműre egy esetleges iráni támadás során! Azt persze nem látjuk a felvételeken, hogy az izraeli rakétavédelmi rendszerek hogyan reagálnának, de akár még az is lehet, hogy azok kiiktatására is megvannak az iráni forgatókönyvek!

Nagy Próféta 17 gyakorlat – Rakéta- és dróntámadás – A Dimona atombázis elleni támadás szimulációja

Elég komoly a pusztítás, de az igazán nagy csapás ezek után következne, amikor a rendszer meghibásodása miatt leolvadna a reaktor… Erre nem igazán lenne kíváncsi senki!

Ajánlott Cikkek