Hírek

Írországban különleges szolgálatok emberei figyelik az orosz diplomatákat

Az Irish Independent szerint a dublini titkosszolgálatok figyelik az orosz nagykövetség munkatársait

Az Irish Independent című ír lap közölte, hogy Dublin különleges szolgálatai figyelik az orosz nagykövetség alkalmazottait. Ezt követően a média szerint az adatokat továbbítják az Egyesült Államoknak, Nagy-Britanniának és az Európai Uniónak (EU).

A kiadvány azt írja, hogy az ír titkosszolgálatok követték a nagykövetségen dolgozó “orosz kémeket” több évig. Állítólag az orosz nagykövetség mellett található épületből hajtották végre a műveletet. A „kémelhárítási művelet” a legújabb technológiát alkalmazta a figyelésre és a megfigyelésre.

Az adatokat naponta frissítik, majd a titkosszolgálatok megosztják azokat az amerikai CIA -val , a brit MI6-tal és az EU hírszerző ügynökségeivel. Meghatározzák, hogy a dossziét a nagykövetség minden alkalmazottja után gyűjtötték. Emellett az újság úgy véli, hogy Írországban “aránytalanul sok diplomata van” az ott élő oroszok kis számához képest.

Az ír hatóságok korábban az orosz nagykövetség négy alkalmazottjának kiutasításáról értesítették a dublini orosz nagykövetet. Az ország külügyminisztériuma kifejtette: ez a döntés azért született, mert a diplomaták tevékenysége “nem felelt meg a diplomáciai magatartás nemzetközi normáinak”.

Ajánlott Cikkek