Hírek

Ismeretlen vegyszerek az Azovsztalban

Az oroszországi vizsgálóbizottság május 31-én a mariupoli Azovstal üzem területének ellenőrzése során ukrán fegyveresektől ismeretlen vegyszereket, valamint vegyvédelmi felszereléseket fedezett fel.

Borítóképen: Megadják magukat az ukránok az Azovsztalnál – 2022. május 17. (forrás: Mil.ru / commons.wikimedia.org, szerző: Ismeretlen szerző, licenc: CC BY 4.0) A kép illusztráció

Az üzem pincéjének átvizsgálása során a RIA Novosztyi szerint ismeretlen vegyszereket tartalmazó konténereket, valamint szétszórt gázálarcokat és vegyvédelmi eszközöket találtak.

Emellett a nyomozóknak sikerült találniuk a vállalkozás területén külföldi gyártású lőszereket és fegyvereket, élelmiszer-ellátást, törött laptopokat, okostelefonokat, flash kártyákat.

„Az oroszországi nyomozóbizottság munkatársai megvizsgálták azt a helyet, ahol feltehetően a mariupoli Azovstal üzem területén bujkáló ukrán fegyveresek egyik társaságának a főhadiszállása volt” – írja a RIA Novosztyi tudósítója.

Az állítólagos főhadiszállás az üzem egyik bombabiztos óvóhelyen volt. A nyomozás során több mint öt helyiséget ellenőriztek, amelyekben a személyzet és a tisztek tartózkodott.

Ellenőrizték azokat a kommunikációs járatokat is, amelyeken keresztül a fegyveresek az üzem körül mozogtak.

Ajánlott Cikkek