Foci Hírek Nagyjaink Semleges Térfél Sport Sport Történelem Videók

Isten veled Szőke Szikla!

Távozott a magyar futball legérzelemdúsabb kiválósága, Mészöly Kálmán. Rendszerellenesnek minősített apa, vagyonelkobzás, szegény gyermekkor, de a III. Kerületnél kitűnik játékával, a Vasashoz igazol, ott 279 mérkőzésen szerepel játékosként, soha nem igazol más csapathoz, de 61 alkalommal ölti magára a válogatott mezt, világválogatott, Jasinnak pedig 103 néző előtt gólt fejel ’72-ben, és ha ki kell mondani olyan dolgokat, amit mindenki elhallgat, akkor ő az, aki kimondja…

Világbajnoki ötödik és hatodik helyezést ért el a válogatott játékosaként, Angyalföldnek négy bajnoki címet és KK győzelmet „szállított” társaival, megalkuvást nem tűrő, csupaszív játéka a Vasas és a válogatott védjegyévé avatta.

Lehetetlen röviden összefoglalni Mészöly Kálmán pályafutását, hiszen edzőként is sikeres volt, három időszakot vállalt szövetségi kapitányként, hazai Nb2- és Nb1-es csapatok edzője volt, de dolgozott Törökországban és Szaúd-Arábiában is. Számok, adatok helyett jöjjön egy videó. Ezzel búcsúztatjuk a legőszintébb magyar labdarúgót!

Ajánlott Cikkek