Hírek

Itt a magyarázat, hogy Lavrov miért nem tartja partnernek Európát!

A német kancellár tárgyalna Moszkvával, de előbb meg kell győznie a Zöldeket – nevezetesen a külügyminisztert, illetve a többi európai „haladót” -, hogy ez elemi érdeke egész Európának. A német külügyminisztert, Annalena Baerbock-ot már leléptette, mivel az beiktatása utáni első beszédében fenyegetésekkel áll elő Oroszországgal szemben, így most Mark Rutte, holland miniszterelnök volt soron. A konzervatív liberális (???) VVD nevű párt színeiben politizáló miniszterelnök meggyőzése fontos, mert rajta keresztül már meggyőzhetők lesznek Európa forradalmi hevületben deliráló politikusai is.

Borítóképen: Mark Rutte és Olaf Scholz – Amatőrök a pályán!!! (forrás: magyarnemzet.hu)

Olaf Scholz és Mark Rutte berlini tárgyalásai után tartott közös sajtótájékoztatójukon a német kancellár elmondta, hogy az ukrán határ közelében összevont orosz csapatok ügyében minden lehetséges tárgyalási csatornát nyitva kell tartani, ugyanakkor világossá kell tenni, hogy egy esetleges orosz agresszió igen komoly következményekkel jár, a támadásért Moszkvának nagy árat kell fizetnie.

Nem véletlen, hogy éppen Mark Rutte-val tárgyalt Scholz, hiszen a holland miniszterelnök nyilatkozatában az ügy európai uniós vonatkozásait emelte ki, amikor azt mondta, hogy;

A tárgyalásokon az uniónak is részt kell vennie, nem engedhető meg, hogy Európa csak színtér, és ne tényező legyen.

Erről alighanem lecsúszott Európa, miután Szergej Lavrov pontosan elmondta, Európát nem tartja tárgyalópartnernek az orosz-ukrán kérdés tekintetében, hiszen az Unió csak az Egyesült Államok pincsijeként csahol a nagytesó lábai mellett…

És itt jött az a belpolitikai atombomba, amit a „haladók” az európai politikai hadszíntéren akarnak bevetni! Rutte ugyanis azt mondta, hogy;

„Erélyesebb, öntudatosabb európai fellépés szükségességét geopolitikai ügyekben, amihez kormánya szerint át kell alakítani a közösség külpolitikai működésmódját, teljes egyetértés helyett a többség akarata alapján kell meghozni a döntéseket.”

Ezek után tényleg komolyan elhiszik, hogy Moszkva szóba áll velük? Tényleg komolyan gondolják, hogy amikor az orosz-ukrán affért kizárólag arra használják az európai politikusok, hogy belpolitikai játszmákba felhasználják, akkor komolyan lehet venni szándékaikat?

Európa minden bajára megoldást jelent az Európai Egyesült Államok megteremtése? Nem lehet, hogy az Egyesült Államoktól való függés teszi súlytalanná Európát a nemzetközi politikai hadszíntéren?

De bizony. Attól, hogy a vétójogot megszünteti Brüsszel (persze ehhez minden tagállam beleegyezése kell…), ezzel pedig mindenek feletti hatalomra tesz szert – miközben az Európai Bizottság nem az európai polgárok által választott testület! – nem oldódik meg semmi! Hacsak nem könnyebb lesz lenyomni Lengyelországot és Magyarországot…

Megint leszerepelt az európai politikai elit, ezek a nyilatkozatok pedig csak megerősítik Moszkvát abban, hogy Európa töketlen, csak a saját belső problémáival foglalkozik, kifelé pedig egész egyszerűen nem lát.

Vajon mennyire hiteles Olaf Scholz, amikor azt mondja, hogy Moszkvának nagy árat kell fizetnie, amikor az európai, így a német gáztárolók is egyre jobban ürülnek? Ugyan már, elég ebből! Ez nem más, mint a híg f…s polírozása!

Ajánlott Cikkek