Vélemény Vélemény-cikkeink

Itt a vége, aki most kel útra, máris lemaradt!

A német, az osztrák, a belga, a holland, a görög és a dán kormány miniszterei közös levélben kérték arra az Európai Bizottságot, hogy nehogy leállítsák azoknak az afgánoknak a deportálását, akiknek elutasították valamelyik uniós országban a menedékkérelmét, mivel, ha nem küldenék vissza ezeket az embereket, az „rossz üzenetet közvetítene”, és még többeket ösztönözhetne arra, hogy elhagyják otthonukat.

Borítóképen: Afgán menekülők (forrás: foreignpolicy.com)

Úgy tűnik egyes nyugati kormányok megtették az első lépést afelé, hogy végre bezárják Európa kapuit azok előtt, akik nem ide valók, akik sem nem tudnak, sem nem akarnak integrálódni, és elfogadni az európai normákat. Na nem ám azokról a normákról beszélünk, amit manapság európainak tartanak, de valójában csak a baloldali propaganda szólamai! Nem bizony, itt azokról az értékekről van szó, amit Európa ezer évek alatt épített fel!

Ebben pedig nincs helye mindenkinek, az említett kormányok üzenete nem más! Persze ez csak az első lépés, mert azokról szó nem esik, akikről nem is tudunk, vagy azokról, akikről ugyan tudunk, de tisztázatlan jogállásuk ellenére mégis Európában vannak. És akkor ott vannak azok is, akiknek ugyan rendezettek a jogi viszonyaik, de csak koloncot jelentenek az egyes országok szociális rendszerének. Igen, a potyautasok…

Róluk annyit, hogy nem újkeletű megközelítés az, hogy – attól függetlenül ki fia, borja! – nem lehet állandóan megcsapolni az államkasszát, nem lehet folyamatosan az adófizetők pénzén élősködni. Ezért a szociális rendszerek egyrészt támogatnak, másrészt viszont a támogatás célirányosságával, és limitálásával ösztönöznek is a munkavállalásra. Igen, ez az Európában születettek esetében legalábbis így van! Miért tennénk kivételt azokkal, akik még csak nem is itt születtek?

De térjünk vissza a tárgyhoz! Ugye nem csak nekünk szúrja a szemünket, hogy az említett tagországok kérik az Európai Bizottságot, a felettes szervet, aki a fejük felett dönt? Hogy a fenébe lehet, hogy az Uniót képviselő szerv nem képviseli a tagországokat? De akkor kit képvisel? Önmagát? De az meg ki/mi?

A lényeg az, hogy egyre több ország ismeri fel, a helyzet nem tartható, de a Bizottság mindenek felett áll, gyakorlatilag azt csinál, amit csak akar! Ja, hogy vissza lehet hívni, az Európai Parlament bizalmatlansági indítvánnyal megbuktathatja a Bizottságot? Igen? Dehogyis! A bizalmatlansági indítvány intézménye létezik, csak éppen nem alkalmazzák, mert miután a Bizottság elnökét a legnagyobb politikai párt adja, élből bukásra van ítélve.

Csakhogy… Van az a szint, amikor igenis kiállnak a legnagyobb politikai tömörülés mögül a parlamenti képviselők, ugyanis őket bizony élő, létező és nem utolsó sorban európai emberek választották, akiknek előbb-utóbb meg kell felelniük, vagy felelni tetteikért, amiben nem lesz köszönet… Van az úgy, hogy a népképviselet csak a választásokig működik, de örökké nem tarthat az a nagy átverés, amit most Európa legfelsőbb vezetése folytat.

A legjobb tehát, ha mindenki marad, ahova tartozik, az Afganisztánból menekülők meg pont elég, ha a szomszédos országokig mennek, ahol egyébként nagy valószínűséggel a saját nemzete béliekkel élhet együtt. Se nem lesz gyökértelen, se nem veszti el a lehetőséget arra, hogy idővel visszamenjen szülőföldjére. Nem jobb ez így?

A Bizottságról meg annyit, hogy ha már a nyugati országok hangját sem hallja meg, bukásra van ítélve! Aztán majd a börtönudvaron hosszasan elmélkedhetnek azon, hogy miért is kerültek oda…

Ajánlott Cikkek