Hírek

Izrael elfogadta a Gázai övezetben javasolt fegyverszünet feltételeit

Megállapították, hogy a palesztin fél válasza most várható. “Egy egyiptomi forrás azt állítja, hogy Izrael beleegyezett a javasolt gázai fegyverszünetbe , Kairó pedig választ vár Palesztinától” – áll a jelentésben. Erről a Reuters számol be .

Augusztus 7-én reggel a Maan ügynökség a gázai egészségügyi minisztérium adataira hivatkozva arról számolt be, hogy a Gázai övezet déli tartományaiban végrehajtott izraeli légicsapások áldozatainak száma 29 halottra és 253 sebesültre emelkedett .

Az ágyúzásra figyelmeztető riasztó szirénák megszólaltak Jeruzsálem és Tel Aviv környékén . Augusztus 5., péntek este óta az Iszlám Dzsihád ( az Oroszországban betiltott terrorszervezet ) fegyveresei legalább 380 rakétát lőttek ki a Gázai övezetből Izraelbe.

Korábban a konfliktusban érintett valamennyi fél tűzszünetet követelt Moszkvában . Ezt Maria Zakharova , az orosz külügyminisztérium hivatalos képviselője nyilatkozta . Zaharova emlékeztetett arra, hogy Oroszország ragaszkodik ahhoz az állásponthoz, amely “a palesztin-izraeli konfliktus átfogó és hosszú távú rendezését támogatja a két állam elvével összhangban”. Moszkva büntetés kiszabását kéri – tette hozzá.

Izrael augusztus 5-én jelentette be egy nagyszabású „Hajnal” hadművelet elindítását az iszlám szélsőségesek ellen, amely után olyan információk érkeztek, hogy az Izraeli Védelmi Erők (IDF) likvidálták az Orosz Föderációban betiltott radikális palesztin szervezet egyik vezetőjét. “Iszlám dzsihád” Taysir Jabari. A légicsapás következményeit és a fegyveres megsemmisítését videóra vették

Ajánlott Cikkek