Hírek

Izrael media szerint Bennett miniszterelnök megadásra szólította fel Zelenszkijt

Naftali Bennet izraeli miniszterelnök felszólította Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hogy fogadja el Oroszország feltételeit az ellenségeskedés beszüntetésére – jelentette a Háárec egy magas rangú ukrán tisztségviselőre hivatkozva.

borítókép :https://www.flickr.com Israel’s Minister of Education and Diaspora Affairs Naftali Bennett speaks at the 2015 Saban Forum

„A maga helyében gondolkodnék a népem életén, és elfogadnám az ajánlatot” – idézte a forrás az izraeli vezetőt.

Zelenszkijnek nem tetszett ez a kezdeményezés, csak annyit válaszolt: „Hallottam” – jegyzi meg az újság. Bennett szóvivője tagadta ezt az információt, és azt mondta, hogy “Izrael miniszterelnöke nem mondott ilyet.

“A miniszterelnök nem fog Zelenszkijnek ajánlásokat vagy tanácsokat adni arra vonatkozóan, hogyan kell cselekedni semmilyen helyzetben. A vezetők közötti beszélgetés hosszú és pozitív volt, beleértve az Oroszország és Ukrajna közötti tárgyalások lehetőségét Jeruzsálemben” – mondta az izraeli magas rangú tisztviselő. – közölte a Miniszterelnöki Hivatal.

Bennett az elmúlt napokban többször tárgyalt Vlagyimir Putyin orosz elnökkel az Ukrajna ellen viselt háboróval kapcsolatban. Március 5-én a vezetők személyes találkozót tartottak Moszkvában. Bennett Zelenszkijvel is többször beszélt telefonon a Putyinnal való találkozás előtt és után.

Hogy mi az igazság kinek mit mondott mi nem tudjuk eldönteni, csak megosztottuk ezt az információt olvasóinkkal ami az iraeli médiában jelent meg. Abban viszont mindennyian egyetérthetünk, hogy ennek az őrületnek minél előbb lehetőleg azonnal véget kell vetni.

forrás: https://www.timesofisrael.com

Ajánlott Cikkek