Hírek

Jaltától Strasbourgig

Jalta, 1945. február 11.: Churchill, Nagy-Britannia miniszterelnöke, F. D. Roosevelt, az Egyesült Államok elnöke, Sztálin a Szovjetunió Népbiztosai Tanácsának elnöke, a külügyminiszterek, a vezérkari főnökök és más tanácsadók megbeszéléseinek eredményeképpen kiadják a Jaltai Nyilatkozatot. Ebből kiderül, a felek abban állapodtak meg, hogy Kelet-Európa szovjet fennhatóság alá kerül (mint arról valójában már korábban megállapodtak azzal, hogy Szovjetunió az elfoglalt területeket valójában odavetetik koncként…

Borítóképen: Európa a gyarmati kor előtt, a mór “Spanyolországgal”

Mit jelentett ez a kelet-európai országok számára? Ezt már akkor tudni lehetett, ugyanis a Szovjetunió gyakorlata ismert volt; olyan, mint nemzetiség nem létezik, valaki vagy kommunista, vagy nem. Aki nem az, azt ki kell iktatni, aki pedig az, annak nincs, nem lehet nemzetisége. Kommunista. Kész! A ma élő 45-50 évesek, és az idősebbek tudják, mit is jelentett ez a gyakorlatban!

Csak pár szóban; a baráti(nak nevezett) kommunista országok egyenszegénységbe, és egyen-eszmék irányítása alá kerültek. Erővel, zsarolással, mikor mivel, de erős elnyomással! Miért nem lehetett ünnepelni március 15-én? Miért lett augusztus 20 az újkenyér ünnepe? Miért került a sarló és kalapács a „magyar” címerbe? Miért nem lehetett felszólalni a székelyek ellen elkövetett román bűntettek miatt? Érdemes utánanézni, mert meglepő válasz fog összeállni annak is, aki esetleg nem tudja csípőből a választ!

A cél az volt, hogy a szuverenitás megszűnése után a nemzeti identitást is felszámolják, mert azt ilyen sok nemzet esetén nehéz kezelni… Kellett hát helyette ideológia!

Ki a felelőse annak, hogy Kelet-Európa szuverenitását, ezzel pedig identitását vesztette 45 évre, aminek helyrehozhatatlan következményei ma is hatnak? Azok, akik ma az alig harminc éve visszakapott szabadságot ma újra támadják!

Milyen eszközökkel? Erővel, zsarolással, mikor mivel… olyan, mint nemzetiség nem létezik, valaki vagy európai**, vagy nem. Aki nem az, azt ki kell iktatni, aki pedig az, annak nincs, nem lehet nemzetisége. Európai. Kész! Ma is ez az ideológia…

Köszönjük meg hát a nyugatnak, hogy száz évenként pofon vágja a magyarságot, és még sűrűbben oda veti koncként Kelet-Európát, azt a térséget Európában, ami se nem gyarmatosító, se nem rabszolgatartó, ellenben erejéből még arra is futotta, hogy többször megvédje a nyugatot a keletről érkező támadásokkal szemben!

Strasbourg, 2021. október 21., az Európai Parlament állásfoglalása: a lengyel alkotmánybíróság illegitim, ezért nem értelmezheti a lengyel alkotmányt.

** Hogy ki az európai, azt a nyugat mondja meg.

Ajánlott Cikkek