Jégkorong Sport

Jégkorong: a Linzet is elkapták a fehérváriak!

A Hydro Fehérvár AV19 kétgólos győzelmet aratott a Black Wings Linz otthonában az osztrák bázisú nemzetközi jégkorong-bajnokság hétfői fordulójában, ezzel már sorozatban kilenc sikernél jár.

Ha azt gondoljuk, hogy a sors ver minket, amikor nagy múltú sportklubok fénye elhalványodik, sőt, inkább csak a rozsda marja, akkor most ékes példáját láthatjuk annak, hogy tőlünk nyugatra is képesek ilyen „produkciókra”: a Linz ma már nyomokban sem elékeztet egykori önmagára… Az okok között sok mindent lehet említeni, még a koronavírus ászt is ki lehet(ne) játszani, de akkor az meg hogy van, hogy Fehérváron meg mintha minden arannyá válna, amihez csak hozzányúlnak!

Valójában az egész meccs olyan volt, hogy nem volt kérdés ki nyeri, de mégis csak a harmadik harmadban derült ki, biztosan megnyeri sorozatban kilencedik (!) mérkőzését is a magyar csapat, amivel erősen tapad a listavezető Bolzanora.

És hogy miért maradt ilyen későre a döntés? Mert az azért még mindig igaz, hogy Linzben nem felejtettek el korizni, csak éppen – megfelelő keret híján – a gólszerzés az, ami hiányzik a repertoárból, márpedig szerzett gól nélkül a hokiban sem lehet meccset nyerni! A védekezés hellyel-közzel rendben volt az osztrák csapatnál, de tényleg csak idő kérdése volt, hogy mikor töri meg a jobbára az alfelében a kapuval védekező hazaikat a Fehérvár.

Az elsőség 2020-ra már elveszett így is, hiszen a Bolsano is nyert, de még mindig messze a vége, bőven maradt esély akár a végső győzelemre is. De addig még sok idő van, most még nem érdemes ezen filozofálgatni.

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Black Wings Linz  – Hydro Fehérvár AV19: 0–2 (0–0, 0–0, 0–2)

Linz, zárt kapuk mögött. V: Berneker, Ruetz, Kontschieder, F. Martin (osztrákok)

LINZ: Gracnar – Kraql, Bartulis – Tikkinen, Piché – Matzka, Beaudoin – LEBLER, PELLETIER, Umicevic – Kozek, Hytönen, Lahoda – Bretschneider, Brucker, Leiler – Freunschlag, Mitsch, Rohm. Edző: Dan Ceman

FEHÉRVÁR: JANUS – Szabó B., T. Campbell – Caruso, Horváth M. – GEIGER (1), SZABÓ D.

Hargrove, Hári J., Kuralt – ERDÉLY CS. (1), BARTALIS I. 1, PETAN – Mihály Ákos, KäHKÖNEN 1, Szita – Kovács Alex, Sárpátki. Edző: Antti Karhula

Kapura lövések: 27–24

Kiállítások: 6, ill. 8 perc

A tabella eleje:

Ajánlott Cikkek