Erdély Hírek Jégkorong Sport

Jégkorong Csíkkarcfalván

Az elmúlt hétvégén került sor a II. EUHL Sekler Cupra a Felcsíki Műjégpályán. A négycsapatos tornára a Sapientia U23 Európai Egyetemi Hoki Ligában érdekelt ellenfelei látogattak el. A nemzetközi egyetemista bajnokság idén nem tudott elrajtolni, így a mostani volt az egyetlen EUHL-es rendezvény a szezonban. A Sapientia U23 számára is jól sikerült az idény utolsó megmérettetése, ugyanis a mieinknek a végső győzelemre is esélyük volt a záró mérkőzés előtt.

A koronavírus-járvány következtében bevezetett korlátozások miatt egy kimondottan nehéz idényt tudhat maga mögött a Sapientia U23, de sikerült egy jó hangulatú és színvonalas nemzetközi tornával lezárni.

A Székelyföldi Jégkorong Akadémia egyetemista csapata tavaly indult először az EUHL-ben, és rögtön az első évben hazai pályán is rendezhetett egy tornát. Az akkori pozitív tapasztalatokból kiindulva ragaszkodtak, hogy újból hazai pályán fogadjanak fejlett hokikultúrából érkező gárdákat. Ez ugyanis nagyon értékes tapasztalatokkal járt a játékosok számára.

A vendéglátók mellette ezúttal is cseh és szlovák jégkorongozók versenyeztek Felcsíkon az UK Prága, az HC Uniza Zsolna, és az EUHL Select színeiben. Mivel idén az eredmények nem számítottak bele a EUHL végelszámolásába, ezért olyan jégkorongozók is részt vehettek a seregszemlén, akik például a szlovák, vagy a svéd másodosztályban edződnek. A torna ennek megfelelően hajtós, fizikális hokit, sok ütközést izgalmas meccseket hozott.

A Sapientia jól kezdett, magabiztos játékkal verte az EUHL Selectet. A második játéknapon egy fordulatos találkozón döntetlenre végzett a HC Uniza Zilina ellen, amely az egész meccsen látott kiváló kapusteljesítménynek köszönhetően szétlövésben tudott győzni.

Az utolsó mérkőzésen a két győzelemmel álló UK Prága volt az ellenfél. Egy esetleges hazai győzelem az II. EUHL Sekler Cup megnyerését is jelentette volna a Sapi számára. Ez végül nem jött össze a hazaiaknak, így a torna harmadik helyén zártak.

A záróünnepségen a csapatok mellett néhány játékost is díjaztak. A torna legjobb kapusa a zsolnai Samuel Vyletelka, a legjobb védő a Sapientia U23 játékosa, Szabó Zsolt Ákos lett. A legjobb csatárnak pedig Kristof Spičant választották a prágai együttesből.

Eredmények
Péntek, április 30.: HC Uniza Zsolna – UK Prága 3–4, Sapientia U23 – EUHL Select 6–2.
Szombat, május 1.: UK Prága – EUHL Select 11–1, Sapientia U23 – HC Uniza Zsolna 5–6  – büntetők után.
Vasárnap, május 2.: HC Uniza Zsolna – EUHL Select 4–3, Sapientia U23 – UK Prága 0–4.

A II. EUHL Sekler Cup végeredménye: 1. UK Prága, 2. HC Uniza Zsolna, 3. Sapientia U23, 4. EUHL Select.

forrás:erdelysport.hu

Ajánlott Cikkek