Hírek

Joe (Bénakacsa) Biden megszegi választási ígéretét – Naná, van az a pénz!

A Biden-kormányzat pénteken közölte, hogy újraindította a szövetségi területeken az olaj- és gázfejlesztési terveket. Ezzel a lépéssel megszegi Joe Biden elnökválasztási kampánya során tett ígéretét. A terv ugyan előírja, hogy a kormány az eredetileg javasoltnál kevesebb területet adnak ki kitermelésre, magasabb jogdíjat számítson fel az olaj- és gáztársaságoknak, akiknek fel kell mérniük a terület fejlesztésének éghajlatra gyakorolt ​​hatását – írja a Reuters.

Borítóképen: Béna kacsa (forrás: flickr.com, szerző: Thomas Hawk, licenc: CC BY-NC 2.0) A kép illusztráció

A javaslatot több környezetvédelmi szervezet is elítélte, és az egyik szerint “az éghajlatváltozással kapcsolatos vezetés meggondolatlan kudarca”. Persze az olajipari csoportok üdvözölték a lépést, de azt mondták, hogy (Biden – a szerk.) nem ment elég messzire.

A már mi tesszük hozzá, hogy a választási ígéret megszegése mellett – ezek szerint – az olajipari lobbinak tett ígéretét is megszeghette Biden, de legalábbis a lobbi úgy gondolja, többet fizetett, mint amit kapott…

A Belügyminisztérium bejelentése, amelyet pénteken későn, az ünnepi hétvége előtt tettek, az első lépés a szövetségi olaj- és gázlízingprogram reformjára Biden 2021. januári hivatalba lépése óta. A döntés okaiként a világjárvány gazdasági hatásait és Oroszország ukrajnai invázióját jelölték meg.

A demokrata elnökválasztási kampánya során többször ígéretet tett arra, hogy leállítja a szövetségi fúrási aukciókat, de ezt az erőfeszítést meggátolta a republikánusok vezette államok bírósági kifogása.

Nos, véleményünk szerint tehát az a helyzet, hogy Biden két ígéretét is megszegte, ráadásul politikai vetélytársai akarata érvényesül vele szemben, és nem utolsó sorban olyan tényezőt jelölnek meg okként (az orosz-ukrán háború), melynek kirobbanásában döntő szerepet játszottak!

Ezek után nem is értjük, hogy milyen választó az, aki majd a novemberi időközi választásokon a demokrata jelöltekre szavaz. Ki az, aki a hazugságpiramis pártján áll?

Ez a kurzus minden eddiginél rosszabbb…

Ajánlott Cikkek