Hírek

 Jobbikos nemierőszak-botrány áldozatának nyílt levele

Szilágyi György, az áldozat élettársa a Facebookon osztotta meg párja köszönőlevelét. A 24 éves V. Anita azután állt a nyilvánosság elé, hogy a Fidesz új parlamenti frakciójának női tagjai közleményt adtak ki a botrányos nemierőszak-ügy kapcsán – olvasható a Borsonline cikkében.

Több kormánypárti női politikus írta alá azt a közleményt, amelyben a Fidesz-frakció pártpolitikától függetlenül ítélte el a szexuális zaklatás minden formáját. Ebben elfogadhatatlannak nevezték azt is, hogy a Jobbik vezetése az áldozat védelme helyett csak azzal foglalkozik, miként mentse meg az elkövetőt a következményektől.

Köszönet!

Az elmúlt időszak nem volt könnyű a számunkra.
Akiktől támogatást vártunk, azoktól csak támadást kaptunk!
Ma pedig olyanok álltak ki mellettünk, akiktől nem számítottunk erre.
Tisztelet és köszönet a Fideszes képviselő asszonyoknak.

Tisztelt Képviselő Asszonyok!
Kedvesem köszönetnyilvánítását tolmácsolom Önöknek.:

“Tisztelt Képviselő Asszonyok!
Hálásan köszönöm kiállásukat mellettem, bizonyítva, hogy a nők elleni erőszak nem politikai ideológia kérdése.
Sajnos társadalmunkban politikai oldalaktól függetlenül létező valóság a nők elleni erőszak, amellyel elsősorban azt érzékeltetik az elkövetők, hogy hatalmuk van a nő felett, az erősebb ember hatalma a kiszolgáltatott helyzetbe juttatott nő felett. Azért is különösen jól esett, hogy kormánypárti képviselő hölgyek álltak ki mellettem, mert nem ugyanazon a politikai oldalon állunk. Azért csak a párton belül kértük a választásokig az elkövetőkkel szembeni következmény alkalmazását, mert nem akartam terhelni az összellenzék választási kampányát ezzel a súlyos üggyel, pedig az elkövetők bocsánatot sem voltak hajlandók tőlem kérni. Nyilvánvaló, hogy ha a kampányban ez a feljelentés megtörténik, ellenzéki politikusok sokasága szenvedte volna meg azt, olyan emberek értek volna el rosszabb eredményt, akik nem tehetnek erről az erőszakról. Mérlegelnem kellett, hiszen egy politikai közösség része vagyok. Az én érdekeimet képviselő eljárással emberek sokaságának több éves munkáját, eredményességét veszélyeztethetem-e?
Úgy gondoltam, hogy nem veszélyeztethetem. Ezzel pedig mit értem el? Azt, hogy megtudhattuk, ha egy baloldali, vagy liberális asszonnyal erőszakoskodnak, s akár évtizedek múlva hozza azt nyilvánosságra, kiáll érte a teljes baloldali, liberális politikai közösség, s a jogvédők hada. Ha pedig egy jobboldali, 4 éves kislány édesanyjával történik ez, aki kíméletből 4 hónap múlva indít hivatalos eljárást, csak arra számíthat, hogy a sajátjai megkövezik, őt tekintik hibásnak.
Köszönöm a mellettem kiálló kormánypárti képviselőknek, hogy visszaadták a hitemet.
Szeretettel: Anita” 

forrás : elemi.hu

Ajánlott Cikkek