Hírek Magyarság Minden más Nagyjaink Sport

Joe Frazier és Muhammad Ali után Bud Spencerrel is pofozkodott – Persze hogy ő is magyar – Bugner József profi bokszoló majd színész

Bugner József , ismertebb nevén Joe Bugner, egykori nehézsúlyú profi bokszoló és színész, aki büszkén vállalta mindig magyar gyökereit három állampolgársággal rendelkezik: Magyar Ausztrál majd az USA polgára lett

Korai Évek Magyarországon: Joe Bugner Bugner József néven Szőregen, Szeged délkeleti külvárosában született. Családjával együtt elhagyta Magyarországot a 1956-os szovjet invázió után, és Nagy-Britanniában telepedett le.

A 193 cm magas 100 kg súlyú Bugner kétszer nyerte meg a brit és a Brit Nemzetközösség nehézsúlyú bajnoki címét, és háromszor volt Európa nehézsúlyú bajnoka. A 70-es évek legjobb tíz nehézsúlyú bokszolója között tartották számon, olyan ellenfelekkel küzdve, mint Muhammad Ali, Joe Frazier és Ron Lyle. A Telegraph a történelem tíz legjobb brit nehézsúlyú bokszolója közé sorolta.

Színészi Pályafutás: Bugner színészként is ismert, leginkább a 1994-es “Street Fighter” című akciófilmben Jean-Claude Van Damme és Raul Julia oldalán nyújtott alakításáról. Szerepelt több Bud Spencer filmben – akivel baráti kapcsolata volt – mint rosszfiú, az Én a vízilovakkal vagyok című film negatív főhősét alakítja valamint az Aranyeső Yuccában seriff szerepében láthatjuk. A film legendás jelenete mégsem egy verekedés hanem a versenyevés Bud Spebcerrel.

Visszavonulás és Visszatérés: 1976-ban vonult vissza a boksztól de az elkövetkező évtizedekben többször visszatért. 1986-ban Ausztráliába költözött, ahol “Aussie Joe” becenevet kapta. Olyan bokszolókat győzött le, mint Greg Page és David Bey, mielőtt 1987-ben Frank Bruno elleni TKO vereség után ismét visszavonult. A 90-es években utoljára tért vissza, megnyerve az ausztrál nehézsúlyú címet 1995-ben, és a kevésbé ismert World Boxing Federation (WBF) nehézsúlyú bajnokságát 1998-ban, 48 évesen James “Bonecrusher” Smith ellen. Végül 1999-ben vonult vissza utoljára, 69–13–1-es mérleggel, ebből 43 győzelem kiütéssel.

Ajánlott Cikkek