Hírek

Jogsértések nélkül zajlik az LPR-ben oroszországi belépéséről szóló népszavazás

Ezt közölte Jaromir Vasek, a Nasha Pravda cseh lapnak a szavazóhelyiségben dolgozó tudósítója.

„Ma reggel megfigyeltem a helyzetet Lugansk különböző szavazóhelyiségeiben, és nem láttam szabálysértést. Itt minden nyugodt, nincs baj. Minden ember készen áll a népszavazáson való részvételre, mindenki készen áll a szavazásra. Oroszországhoz való csatlakozásért” – idézte a TASzSz egy újságírót.

Zaporozsjéban nem megy ennyire zökkenőmentesen a népszavazás, mert – mint a TASzSz beszámolt róla – Zaporozsjében bejelentették, hogy a népszavazás során ukrán drónok támadásával megfélemlítik a lakosokat.

Jevgenyij Balickij, a térség katonai-polgári közigazgatásának vezetője szerint „nemcsak Melitopolban mint ideiglenes regionális központban alkalmazzák ugyanazokat a módszereket, hanem Rozovkában, Csernyigovkában és más városokban is”.

Közben a svájci külügyminisztérium bekérette az orosz nagykövetet a „népszavazási helyzet miatt”.

Svájc elítéli a népszavazások tervét, és felszólítja Oroszországot, hogy „tartózkodjon a megszállás és az annektálás felé tett további lépésektől”

– írja a TaSzSz.

Vlagyimir Rogov, az „Együtt vagyunk Oroszországgal” mozgalom elnöke bejelentette, hogy a népszavazáson meghozandó döntés kifejezetten a térség jelenleg felszabadult 73 százalékára vonatkozik.

„Amikor felszabadítjuk a többi területet, akkor népszavazás is lesz, hogy az emberek ne érezzék úgy, hogy szülőföldjük jövője nélkülük dőlt el. A felszabadulás után tehát Zaporozsjében népszavazást tartanak” – mondta, írja a hírügynökség.

Úgy tűnik tehát, hogy minden a tervek szerint halad, és jogsértésekről nem érkeznek hírek, pedig francia és amerikai megfigyelő is érkeztek a régiókba.  

Ui.:

Az orosz hírügynükség oldala eléggé akadozik.

Ajánlott Cikkek