Hírek

Johnson reagált Lavrov szavaira az Oroszország elleni NATO-proxy háborúról

Johnson brit miniszterelnök cáfolta Lavrov kijelentését a NATO Oroszországgal folytatott proxyháborújáról

Nem igazak azok az állítások, amelyek szerint az Egyesült Királyság és a NATO egésze Oroszország ellen harcol Ukrajnán keresztül – mondta Boris Johnson brit miniszterelnök – írja a RIA Novosztyi .

A politikus Szergej Lavrov orosz külügyminiszter kijelentésére reagált, és válaszolt arra az újságírói kérdésre, hogy Nagy-Britannia háborúban áll-e Oroszországgal.

„A Nyugat és Oroszország vagy a NATO és Oroszország közötti konfrontációként akarják bemutatni az ukrajnai műveletet, nem ez történik” – cáfolta az orosz külügyminisztérium közleményét . Johnson szerint fontos, hogy az emberek ne fogadják el, azt amit Moszkva láttatni akar.

Az orosz külügyminisztérium vezetője korábban azt mondta , hogy a NATO proxy háborúba lép Oroszországgal, fegyvereket szállít Ukrajnának. Hozzátette, hogy Kijev fegyverszállítása “egy újabb példa az amerikaiak nemzetközi jogi gátlástalanságára”.

A miniszter megjegyezte, hogy a nyugati országok által Ukrajnába küldött fegyverek legitim célpontjai lehetnek a különleges hadműveletben részt vevő orosz hadseregnek.

Ajánlott Cikkek