Hírek

Jött a hír, a britek azonnal beálltak a sorba!

A mai nap folyamán közöltük a hírt, miszerint az Egyesült Államok biztonsági garanciákat ad Svédországnak addig is, amíg a 30 NATO tagország el nem fogadja belépési kérelmüket. Nosza, Kusza Haj törzsfőnök azonnal pattant, mint akit kilőttek, odaszólt a Védelmi Minisztériumba, hogy megjött az ukáz, ébresztő, együtt kell ugatni a falkával!

Borítóképen:  Két kutya festménysorozatot néz otthonukban egy falon (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: Francis Cleetus, licenc: CC BY 4.0) A kép illusztráció

És lőn…

„Nagy-Britannia elküldi tankjait Finnország és Svédország védelmére, ha ezeket az országokat megtámadja az orosz fél” – mondta Ben Wallace brit védelmi miniszter, idézi a Daily Mail.

Wallace szerint elképzelhetetlen, hogy Nagy-Britannia ne támogassa a skandináv országokat, amelyeket állítólag NATO -csatlakozási szándékuk miatt megfenyegetett Moszkva.

„Nem tudom elképzelni, hogy Nagy-Britannia ne segítsen Svédországnak vagy Finnországnak, ha megtámadják őket, függetlenül attól, hogy a NATO-csatlakozási tárgyalások melyik szakaszában vannak. … Olyan európai országok vagyunk, amelyek ugyanazokat az értékeket vallják” – hangsúlyozta a miniszter.

Nos, alakul ez! Most már „csak” azt kell elintézni, hogy legyen ürügy, és mehet a NATO-Oroszország háború… Azt már tudjuk, hogy az Egyesült Államok és Nagy-Britannia kész támogatni Svédországot (és Finnországot), de arról még nem hallottunk, hogy bármelyik ország is döntött volna a csatlakozásról…

Érdekes, de mintha fordítva történnének az események, mint az normális lenne! Persze érthető a sietség, mert mi van, ha mondjuk Zelenszkij egyszercsak azt mondja, hogy elege volt kiszáll, és inkább megegyezik az oroszokkal? Akkor hogyan tovább?

Mondjuk ez nem igazán fenyeget, de történhet más is, ami miatt leáll a háború, és csökken a feszültség, és az bizony nem biztos, hogy jól jönne a tervek végrehajtása szempontjából. Mert ha a végén Európa és Oroszország újra „összeborul”, akkor bizony a dollár tényleg egy tompa kard lesz csupán…

Ajánlott Cikkek