Erdély Hírek

Péntektől egy röpke szempillantás alatt eljuthatunk Kolozsvárra!

Az Aeroexpress már decemberben elindítja a Budapest-Kolozsvár járatait, annyira nagy rá az igény. Az Aeroexpress Regional a tervezett jövő márciushoz képest korábban, már december 16-tól elindítja a Budapest-Kolozsvár-Budapest járatait a nagy érdeklődésre tekintettel, közölte a légitársaság.

A két hónapos őszi tesztidőszak tapasztalatai azt mutatták, hogy kiemelt fontosságú a két város közötti légi kapcsolat fenntartása, ezért a járatok jövő hét második felétől egészen február 15-ig elérhetőek lesznek.

A tájékoztatás szerint a hétfő-szerda-péntek járatnapok továbbra is megmaradnak, a légitársaság járatait pedig a magyar tulajdonú és több évtizedes európai tapasztalattal rendelkező BASe Airlines üzemelteti.

A légitársaság továbbra is tavaszra tervezi a Kárpát-medencei és regionális járatok indítását, az elképzelések szerint folytatódnak a debreceni és marosvásárhelyi összeköttetések, valamint további célállomások bevonását is tervezik. Tárgyalnak a nagyobb magyarországi és erdélyi repülőterek üzemeltetőivel, felmérik az utazók preferenciáit, a folyamatot a leendő utasok a társaság honlapján található kérdőív kitöltésével tudják segíteni.

A regionális légitársaságok egyébként meghatározó szerepet játszanak Európában; a pandémia előtti években mintegy hatvan ilyen vállalat üzemelt a kontinensen, 2017-ben 77 millió utast szállítottak mintegy egymillió járaton, és 2.700 útvonalon, az elmúlt évtizedben azonban Magyarországon hiányzott a kínálatból a regionális légi összeköttetés.

A mostani útvonal sem véletlenül lett már a tesztidőszakban nagyon népszerű; ha pedig kipróbálnánk, akkor 18.900 forinttól fizethetünk be a járatra.

Ajánlott Cikkek