Magyarság Nagyjaink

Józsa Imrére emlékezünk

Józsa Imre (Budapest, 1954. március 18. – Budapest, 2016. október 30 Jászai Mari-díjasmagyar színművész.

Középiskolai tanulmányait finommechanikai műszerészként fejezte be, egy évig a Magyar Optikai Művekben dolgozott ebben a munkakörben. A Színház- és Filmművészeti Főiskolán végzett 1978-ban Várkonyi Zoltán osztályában. 1978–2012 között a József Attila Színház tagja volt. 2012-től szabadúszó színművészként dolgozott. Szinkronszínészként rendkívül sokat foglalkoztatták. 62 éves korában hosszan tartó, súlyos betegség után hunyt el.

2016. november 18-án kísérték utolsó útjára a budapesti Farkasréti temetőben. A temetésén megjelent Nemcsák Károly, Besenczi Árpád, Vass Gábor, Vándor Éva, Hernádi Judit, Koltai Róbert, Szacsvay László, Schell Judit, Kern András, Létay Dóra, Straub Dezső, Böröndi Tamás, Szerednyey Béla, Németh Kristóf, Nyertes Zsuzsa, Hajdu Steve, Mihályi Győző, Szabó Sipos Barnabás.

2017-ben emlékére díjat alapított a József Attila Színház, amelyet minden évad végén a társulat egyik tagja kaphat

Első házasságát még hallgatóként kötötte, feleségül vette Málnai Zsuzsát, született egy lányuk, Borbála 1980-ban,  de 1984-ben elváltak, és a lányuk az édesanyjával maradt, akitől két unokájuk született, Samu és Brúnó.  Második felesége Kocsis Judit volt, míg harmadszorra Létay Dóra férje lett, akitől a második lánya született, Luca, de ez a házassága is válással végződött.

Ajánlott Cikkek