Hírek

Kaczynski miniszterelnök-helyettes amerikai nukleáris fegyverek telepítését szorgalmazza Lengyelországban

Kaczynski miniszterelnök-helyettes amerikai nukleáris fegyverek telepítését szorgalmazta Lengyelországban

Jaroslav Kaczynski , Lengyelország miniszterelnök-helyettese, a Nemzetbiztonsági és Védelmi Bizottság elnöke kijelentette, hogy országa kész amerikai nukleáris fegyverek telepítésére a területén. Ezt a Welt am Sonntag német lapnak adott interjújában nyilatkozta .

„Ha az amerikaiak arra kérnének bennünket, hogy telepítsünk atomfegyvereket Lengyelországban, nyitottak lennénk erre” – jegyezte meg, és hozzátette, hogy egy ilyen döntés „jelentősen növelné Moszkva visszaszorítását ”.

Kaczynski elismerte, hogy jelenleg nincs ilyen kérdés napirenden, de elképzelhető, hogy “ez hamarosan megváltozhat”. A lengyel miniszterelnök-helyettes emellett egy új lengyelországi NATO-parancsnoki központ létrehozását szorgalmazta, ahonnan közös műveletek hajthatók végre.

Összegzésként az újság beszélgetőtársa hangsúlyozta, hogy a szövetségnek több erőfeszítést kell tennie az ukrajnai helyzet megoldására, például békefenntartó missziót kell végeznie, valamint fegyvereket kell biztosítania, amit Volodimir Zelenszkij elnök aktívan kér .

Március 16-án Kaczynski már NATO-misszió vagy egy tágabb misszió küldését szorgalmazta Ukrajnába. Véleménye szerint egy ilyen missziónak Zelenszkij és az ukrán kormány beleegyezésével kell működnie , meg kell tudnia védeni magát.

Ajánlott Cikkek