Hírek

Kadirov a felszabadított Popasznajában talált külföldi fegyverekről beszélt

Csecsenföld vezetője, Ramzan Kadirov a Luganszki Népköztársaság (LPR) felszabadított Popasznaja városában talált külföldi fegyverekről beszélt. A megfelelő videók a Telegram csatornáján jelentek meg.

„Gyakorlatilag itt minden ház és minden utca tele van modern fegyverekkel, amelyeket a nacionalisták az első fenyegetésre elhagytak” – írta a régió vezetője.

Elmondása szerint a katonák Európából és az Egyesült Államokból az Ukrán Fegyveres Erőknek szállított géppuskákat, Javelin páncéltörő rakétarendszereket találtak.

„Így az ukrán hadseregnek Európa és Amerika országai által nyújtott, dicséretes segítsége végső soron a hasznunkra válik” – mondta Kadirov.

Csecsenföld vezetője egyúttal köszönetet mondott Joe Biden amerikai elnöknek „a bandera erők újbóli felszerelésével kapcsolatos határozott álláspontjáért”. Szerinte az orosz katonákat most „kiegészítő élelemmel és fegyverekkel látják el”.

Korábban Kadirov azt mondta, Popasznaja városa teljesen felszabadult az ukrán csapatok alól. „Barátaim, kedves bátyám, Danyiil Martinov operatív információkat közölt velem, megosztom veletek: Popasznaja városa az LPR-ben teljesen felszabadult az ukrán hódítók alól!” – mondta akkor.

Ajánlott Cikkek