Felvidék Foci Sport

Kalmár Zsolt – Csapatjátékos csapatkapitány

A csapatkapitány, aki a szezon első 18 fordulójában 11 gólt és 4 gólpasszt jegyzett, sorozatban negyedszer lett az ősz legjobbja, óriási fölénnyel nyerte meg az ősz legjobb játékosára kiírt szavazást. „Most azt a célt kell kitűzni, hogy végre egyszer már tavasszal is én legyek a befutó” – nyilatkozta a DAC honlapján.

„Először is köszönöm szépen ezt az elismerést és mindenki szavazatát, nagy megtiszteltetés és remek érzés számomra, hogy újra én lettem az ősz legjobbja. Úgy gondolom, hogy a voksomat nagyon sok játékos megérdemelte volna, hiszen csapatszinten voltunk jók. Ramirez, Divković, Schäfer vagy Blackman is remek teljesítményt nyújtott. Tudom, hogy ezt a díjat nem nyerhettem volna el a csapattársaim nélkül, ők rengeteget segítettek a pályán, hogy ilyen eredményes tudjak lenni.”

– reagált az ősz játékosa-szavazáson elért újabb sikerére Kalmár Zsolt.

A mosolygós válogatott középpályás – ahogy a pályán is! – nyilatkozatában egyértelművé tette, hogy a foci nem csak annyi, hogy tizenegy ember a pályára lép, hanem ott kezdődik, amikor az a tizenegy együttműködik. Persze, csapatsport, de amikor egy vezéregyéniség ilyen alázattal közelít a kérdéshez, azt mutatja, hogy megtanulta a leckét; az együttműködés az alapja mindennek! És ez nem csak a sportban van így…

Mi sem mutatja ezt jobban, mint nyilatkozatában elhangzott alábbi mondat:

„A 2020-as év remekül sikerült az együttesnek, sok új rekordot állítottunk fel és eredményesek voltunk. Remélem, hogy ez a jövőben is így lesz, hiszen komoly célokat tűztünk ki magunk elé, amelyeket el is szeretnénk érni. Bízom benne, hogy ez sikerülni fog.”

Mint elmondta, most a pihenés ideje van, ami persze egy profi sportembernél kicsit más, mint nálunk „föli halandóknál”, hiszen egyéni edzéstervet kaptak, amit természetesen el kell végezni ahhoz, hogy a sikeres őszt egy hasonlóan sikeres tavasz kövessen!

Ajánlott Cikkek