Hírek

Kancellár szabadesésben

Ezen a címen jelent meg a Die Welt Sabine Menkens politikai szerkesztő írása arról, hogy Olaf Scholz német kancellár tevékenységével a választópolgárok mindössze 39 százaléka elégedett vagy nagyon elégedett, ami újabb bő tizenkét százalékpontos csökkenést jelent, pedig Scholz támogatottsága már februárban jelentősen csökkent…

Borítóképen: Olaf Scholz az SPD regionális konferenciáján az SPD elnöki posztjának megválasztásáról 2019. szeptember 10-én, Nieder-Olmban (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: Olaf Kosinsky, licenc: CC BY-SA 3.0 DE) A kép illusztráció

Ha ez még nem lenne elég, immár kisebbségbe kerültek azok, akik alkalmasnak vélik a kancellári pozícióra Olaf Scholz-ot…:

Scholz a kancellári kinevezése óta a legalacsonyabb népszerűségi mutatót tudhatja magáénak. Már csak a választópolgárok 47 százalékuk gondolja úgy, hogy alkalmas a kancellári posztra, 19 százalékkal kevesebben, mint tavaly szeptemberben!

A választók tehát jeleznek, ahogy azt már a fogyasztók – akik ugyanazok, csak más minőségükban – is megtették:

Mi okozza a mostani népszerűségvesztést?

„Habozás tettek helyett, óvatosság a haladás helyett: Olaf Scholz kancellár (SPD) ezzel az irányvonallal manőverezte át magát az ukrajnai válságon az elmúlt hetekben. A kancellár tettei láthatóan bizonytalanságot keltenek a német állampolgárok körében” – írja a die Welt.

Azt már mi tesszük hozzá, hogy a német polgárok láthatóan egyre elégedetlenebbek, és talán éppen azt tapasztalják Scholz politikájában is, mint amit leszavaztak, amikor Angela Merkel pártját és szövetségesét (CDU-CSU) leváltották.

Igen ám, de véleményünk szerint a helyzet még rosszabb, mert Scholz a nemzetközi politikai porondon sem szerepel jól, és nincs meg legalább az a látszat, mint elődjénél, hogy bölcs kivárással, és háttéralkukkal végül eléri célját.

Persze ehhez partnerek is kellenének, de a külügyminiszter Annalena Baerbock, és az alkancellár, valamint gazdasági miniszter – mindketten Zöld pártiak… – egész egyszerűen nem alkalmasak feladatuk ellátására, és sokszor a kancellár ellenében cselekednek…

Az eredmény pedig az, hogy a németek egyre nagyobb hányada rossznak érzi az irányt, és ezt pénztárcáján is megérzi immár – ami pedig évtizedek óta nem fordult elő Németországban!

Ajánlott Cikkek