Hírek Kárpátalja

Kárpátalja: Vasútállomást ért rakétatalálat!

Sajnos nem elkerülhető – ugyanakkor minimalizálható – a háborús érintettség Kárpátalján. Nehezen, de tudomásul kell vennünk, hogy Kárpátalja egy olyan ország része, amely háborúban áll a világ egyik legnagyobb hadseregével szemben… Márpedig ennek vannak következményei. Igen, sajnos a vasútállomást ért találat is ilyen!

Borítóképn: Kárpátalja, kereszt a Horgason (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: Stepco, licenc: CC BY-SA 4.0) A kép illusztráció

„Vasútállomást érhetett rakétatalálat Kárpátalján” – mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára szerdán a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Nem lehet tehát totális mértékben kimaradni a háborúból Kárpátalján sem – már a menekültáradat is komoly erőpróbát jelent -, de most kiderült, hogy teljesen nem mentesülhet senki Ukrajnában az orosz támadásoktól, vagy legalább annak lehetőségétől.

„Azt fontos még megjegyezni, ez a támadás is igazolja, hogy jó döntést hoztunk, amikor arról döntöttünk, hogy nem szállítunk fegyvereket a háborúba” – hangsúlyozta Menczer Tamás, hozzátéve, hogy a katonai szállítmányok – amint átlépnék a magyar-ukrán határt – szintén orosz támadás célpontjává válhatnának.

Gondoljuk csak bele; Lviv, vagy Rivnye régiókban nem egy és nem kettő támadás volt, amelyek elég komoly károkat okoztak, és nem kevés ember életét veszélyeztették, na meg egyenesen kioltották!

A Kárpátaljai Megyei Katonai Adminisztrációra (OVA) közlése alapján azt írta, hogy a légitámadás az egyik hegyvidéki járásban történt. Információjuk alapján egy elektromos alállomást és egy vasútállomást ért találat, a helyszínen tűz ütött ki. A kárpátaljai katonai adminisztráció közlése szerint 57 ház maradt gázellátás nélkül, mivel a gázelosztó-vezeték megsérült.

Ugye nem kell sokat magyarázni, hogy miért fontos, hogy ne szállítsunk fegyvereket Ukrajnába, és ne engedjünk át fegyverszállítmányokat Magyarország területén? Nem mellesleg, a magyar álláspont a szállításokkal kapcsolatban a Szentatya álláspontjával azonos, és nem hisszük, hogy megkérdőjelezhető! Még istentelen balosok által sem…

Kívánjuk, hogy Kárpátalján az érintett lakokok élete minél gyorsabban térjen vissza a megszokott kerékvágásba, és persze azt is szeretnénk, hogy a megtámadott állomást is minél gyorsabban állítsák vissza, de legalábbis tegyék üzemképessé.

Ajánlott Cikkek