Hírek

Kárpátaljai kormányzó: Fejezzék be Magyarország lejáratását!

Változtatás nélkül közöljük a mandiner.hu cikkét, melyben fontos gondolatokat oszt meg Kárpátalja kormányzója.

Borítóképen: Ungvár télen, 2004-ben (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: Felhasználó:VargaA, licenc: CC BY-SA 4.0) A kép illusztráció

„Magyarország rengeteg humanitárius segélyt irányít az országba, üzemanyagtól kezdve az alapvető cikkekig” – mondta Viktor Mikita.

Viktor Mikita, a Kárpátaljai Megyei Katonai Közigazgatási Hivatal vezetője március 2-án tartott sajtótájékoztatóján reagált a közösségi hálókon terjedő, Magyarországot lejárató nyilatkozatokra – számolt be  a TV21 nyomán a Kárpáthír.

Nincs jelentősége és nincs ráhatással a Közép-Ukrajnai csapatok felszerelésének biztosítására az a tény, hogy engedélyezi-e Magyarország területén a fegyverszállítást vagy sem. Megvannak a kidolgozott útvonalak, és ez nem hat ki ezekre a folyamatokra. Magyarország rengeteg humanitárius segélyt irányít az országba, üzemanyagtól kezdve az alapvető cikkekig. Nagyon kérem a lakosságot, ne avatkozzanak bele az ukrán külügyminisztérium, a hadsereg munkájába. Semmi hatással nincs rá, valakik viszont mégis Magyarországgal kapcsolatos nyilatkozatokat tesznek közzé. Azokhoz az állampolgárokhoz szólok, akik interneten nyilatkozatokat hoznak nyilvánosságra, ismerem őket. Inkább jöjjenek, iratkozzanak be a területvédelmi alakulatokba. Adunk fegyvert és védjék meg az országot, azonban ne értékeljék a független szakértőket, az országunk külpolitikáját, mert nem illetékesek és nem értenek hozzá” – jelentette ki a megyei hivatal vezetője.

Forrás: mandiner.hu

Ajánlott Cikkek