Hírek

“Kényelmetlen és kellemetlen nekik, hogy a közép-európai országok versenytársként lépnek fel”

Vajon mi a baj azzal, ha Magyarország Kínával köt üzletet? Nekünk semmi, de úgy tűnik egyesek köreit nagyon zavarja, ha Magyarország nem a németekkel, vagy úgy általában nem csak az Európai Unió tagországaival folytat együttműködést, mint alacsony hozzáadott értékű biszb@szok beszállítója. Talán az a baj, hogy Kelet-Európában vannak áran, akik hajlandók gondolkodni?

Borítóképen: Szijjártó Péter (forrás: Facebook)

Szijjártó Péter a külügyi bizottság üléséről feltöltött videóban Magyarország Kínával való kapcsolatáról elmondta, hogy

a helyzet az, hogy akik a leghangosabban bírálják Kínát, meg azokat, akik Kínával normális együttműködésre törekednek, azok csinálják a legnagyobb üzleteket Kínában, Kínával. Tehát ma az Európai Unió már többet kereskedik Kínával, mint az Egyesült Államokkal.  

Korábbi cikkünkben hasonló véleményt fogalmaztunk meg, de nem az a lényeg, hogy “akkor most hú de okosak vagyunk!”, hanem az, hogy bizony régóta gyanús, amikor a Nyugat erőből nekimegy azoknak az országoknak, amelyekkel – elvileg – egyazon unióba tartozók, és – elvileg… – egyenrangú tagjai a társulásnak, amit Európai Uniónak nevezünk. Ahogy azok is, akik Magyarországon a Nyugat véleményét visszhangozzák – miközben javarészt azt sem tudják, mit beszélnek.

Ugye mennyre távoli az igazság ahhoz képest, amit pedig minduntalan szeretnének belént sulykoni! Ajánljuk mindenkinek; próbálja ki, milyen az, amikor nem akar kicsi, jelentéktelen porszemként hánykolódni a világban, hanem a világ aktív alakítójaként létrehoz valamit, amiről addig nem is gondolta volna, hogy képes rá!

Ajánlott Cikkek