Hírek

Kész a haditerv Donyeck ágyúzásának megszüntetésére

Donyeckhez elég közel húzódik a front, így viszonylag kis hatótávolságú eszközökkel is belőhető ukrán részről. Natalja Nyikonorova, a Donyecki Népköztársaság (DPR) külügyminisztere azt mondja, hogy már kész a haditerv arra, hogyan szüntessék meg a lakosságot igencsak veszélyeztető helyzetet.

Borítóképen: Donyeck halységnévtábla (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: Andrew Butko, licenc: CC BY-SA 3.0) A kép illusztráció

„A közeljövőben leáll a Donyecki Népköztársaság fővárosának ágyúzása. Létezik ennek megfelelő katonai terv. Ennek részleteit nem hozom nyilvánosságra, ez katonai terület” – mondja Nyikoronova.

„Az orosz tudósítások szerint azóta szaporodtak meg a Donyeck elleni ágyúzások, miután a közelmúltban 700 katonájuk életét vesztette” – így számolt be Eduard Basurin, a DPR Népi Milícia Osztályának helyettes vezetője.

Azt mi tesszük hozzá, hogy ez nem feltétlen bosszúállás (de az is!), hanem az orosz erők lekötése is a cél, hiszen – mint azt immár több helyről is megerősítették – A Donbász teljes területének orosz kézre kerülése hamarosan megtörténhet.

Úgy tűnik tehát, hogy az ukrán erők megtörtek, vagy közel állnak hozzá, ennek következtében pedig Nyugaton egyre többen figyelmeztetnek arra, hogy Ukrajnának a békére és nem Oroszország legyőzésére kellene törnie, mert az senkinek, még Kijev saját érdekeinek sem felel meg valójában!

Nem tudjuk hogyan végződik a Donbászért folytatott háború, de most nem jól áll az ukránok szénája, azt pedig, hogy mi következik a Donbász egészének elfoglalása után, ma még csak a Kremlben tudhatják – ott sem túl sokan…

Ajánlott Cikkek