Hírek

Készen áll Ukrajna áramellátására a Zaporozsjei Atomerőmű, ha…

A Zaporozsjei Atomerőmű gondoskodhat Ukrajna villamosenergia-ellátásáról, ha készen áll annak fogadására és fizetésére – nyilatkozta Marat Husznullin, Oroszország építésügyi és regionális politikáért felelős miniszterelnök-helyettese.

Borítóképen: Marat Khusnullin és Vlagyimir Putyin (forrás: Kreml.ru / commons.wikimedia.org, szerző: Пресс-служба Президента России, licenc: CC BY 3.0) A kép illusztráció

„Az atomerőmű működni fog, minden munkahelyet megmentettünk. Nagy tapasztalattal rendelkezünk az atomerőművekkel kapcsolatos munkában. <…> Ha Ukrajna kész fogadni és fizetni is fog, akkor (az atomerőmű – a szerk.) nekik fog dolgozni. Ha nem fogadja el, Oroszországnak fog dolgozni” – számol be a gazeta.ru.

A miniszterelnök-helyettes közölte azt is, hogy a zaporozsjei régió lakosai ebben a hónapban rubelben kapják meg a nyugdíjakat és a fizetéseket.

Elmondta; a rubel fokozatosan felváltja a hrivnyát. Ezenkívül Husznullin leszögezte, hogy Oroszország helyreállítja a létesítményeket Ukrajna felszabadított területein.

Nos, akinek eddig még nem volt világos, az elfoglalt területeket beolvasztják Oroszországba. Ennyi!

Ajánlott Cikkek