Hírek Videók

Két robbanás rázta meg hétfő hajnalban Belgorodot (videó)

A jelentések szerint két detonációt is rögzítettek hétfő hajnalban Belgorodban, az Ukrajnával határos dél-oroszországi régióban.

Borítóképen: Begorod – 2017 (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: Alexxx1979, licenc: CC BY-SA 4.0) A kép illusztráció

Forrás: karpathir.com

Erről Vjacseszlav Gladkov, a régió kormányzója számolt be a közösségi médián keresztül, nem sokkal azután, hogy két robbanás hallatszott Belgorodban. A Reuters a tisztviselőre hivatkozva azt írja, hogy nem voltak áldozatai a robbanásoknak, és károk sem keletkeztek.

Szintén Gladkov beszélt arról még vasárnap, hogy egy ember megsérült az orosz védelmi minisztérium fennhatósága alá tartozó belgorodi létesítményben keletkezett tűzben. Emellett hét ház megrongálódott, sokkal többet nem tudni erről az esetről.

A közösségi médiában közben azt jelentették, hogy az éjszaka folyamán vadászgépeket és hangos robbanásokat hallottak a város felett. Erről a The Guaridan is beszámolt, de egyelőre nem tudták ellenőrizni ezen jelentéseket.

Oroszország az elmúlt hónapban azzal vádolta meg az ukránokat, hogy egy belgorodi üzemanyagraktárat támadtak meg, majd Kijev tagadta, hogy ehhez bármi közük is lenne. Szintén tagadták, hogy falvakra lőttek volna, és rakétákat lőttek egy lőszerraktárra.

Ajánlott Cikkek