Foci Sport

Kezdődik a labdarúgó Nb1!

Sőt valójában már el is rajtolt azzal, hogy tegnap kispesti vendégjátékán a Zalaegerszeg együttese egyetlen gólt szerezve elrabolta a három pontot. A mai, illetve a holnapi mérkőzéseken bemutatkozik a többi csapat is, melye az Nb1 2022/23-as idényében a mezőnyt alkotják.

Borítóképn: Bozsik Aréna 2021-ben (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: RuthStevens, licenc: CC BY-SA 4.0) A kép illusztráció

A Kispesten rendezett szezonnyitóra készülő csapatok alaposan átalakultak a nyáron, sőt, a vezetőedző személye is változott mindkét klubnál. Egerszegen 2013 után ismét az Nb1-ben edzősködő Ricardo Moniz vette át az irányítást, míg Kispesten Tam Courts vette át a csapatot a korábban Újpesten éveket lehúzó, majd egy kis kitérő után a Honvédhoz igazoló Nebojsa Vignjevic után.

A két csapat kiegyenlített első félidőt mutatott be, majd a második félidőt az Egerszeg kezdte jobban, alig egy perccel a kezdés után egy nagy bedobást követően Meshack Ubochioma megszerezte a vezetést a vendégeknek, és ezzel – mint a meccs végére kiderült – a győzelmet is. A második félidőre a magabiztosabb, és a csapatépítésben előbbre tartó Zete nyert tehát, ezzel értékes pontokat szerezve idegenben.

Az eredmény minden bizonnyal csalódás a hazai publikum számára, de még van idő javítani, a szezon elején még belefér egy-egy megingás. Ugyanakkor ki kell emelni, hogy a 4.000 főt meghaladó nézőszám így nyár közepén biztató, azt jelzi, hogy talán idén végre jobban alakul a helyszíni nézettség, és persze abban is bízunk, hogy ezúttal semmilyen külső körülmény nem szól bele a meccslátogatásba, mint az utóbbi két idényben!

Az Nb1 további első fordulójának további programja:

Július 30., szombat

– 17.45: Kecskeméti TE–Vasas FC

20.00: Újpest FC–Mezőkövesd

Július 31., vasárnap

– 15.45: Kisvárda–Debreceni VSC

– 18.00: Paksi FC–Mol Fehérvár

– 20.30: Ferencváros–Puskás Akadémia

Ajánlott Cikkek