Hírek

Ki állítja meg a németek ámokfutását?

Sajnos úgy tűnik, senki… Nem igazán lehet tudni, hogy miért, de Németország időről időre valamiért a szélsőségek irányába fordul, holott úgy egyébként hiperracionális módon viselkedik. Talán épp az a baj, hogy sokáig él elfojtásban, soha nem beszél ki semmit, és aztán így vezetődik le a felgyülemlett feszültség? Nem tudni, az viszont tény, hogy Németország ilyenkor rendre magával rántja Európát… Most éppen a szélsőbalos-zöld őrület tombol, és úgy tűnik, nincs, aki megállítsa az ámokfutást.

Borítóképen: Az elkövetők… Christian Lindner, Olaf Scholz, Annalena Baerbock és Robert Habeck 2021. november 24-én. Fotó: Kay Nietfeld / picture alliance / Getty Images

Nem is kellene különösebb magyarázat ehhez a kétéves intervallumú görbéhez, ami azt mutatja, hogy a sokáig 15 és 20 dollár között jegyzett holland TTF (a gáz mérvadó tőzsdei ára) 2021 márciusában átlépte a 20 dolláros szintet, azóta pedig 6,5-szeresére emelkedett. Most éppen 130 dollárnál tartunk…

Márciusban azzal kezdődött a dolog, hogy a gazdaság beindulásával nem tudtak lépést tartani a kitermelők, így kisebb hiány volt. Nem volt vészes, de keresleti piac alakult ki. Aztán jött a „nagy találmány”, nevezetesen, hogy Oroszország, aki maga a sátán, nem szállít elegendő gázt.

Ekkor 116 dollárig emelkedett az ár (az első csúcs), de Putyin bejelentette, hogy az orosz tározók feltöltése után megindítják a Gazprom európai tározóinak feltöltését. Ezzel október végére 64 dollárra esett a gáz ára, ami még mindig magas volt, de vegyük észre, az eltelt másfél hónap alatt több, mint duplájára emelkedett a gáz ára!

Miért? Mert előbb a német bíróség kekeckedése miatt csúszott az Északi Áramlat 2 engedélyezése, majd most Annalena Baerbock, német külügyminiszter (zöld) így nyilatkozik:

„Ez azt jelenti, hogy a dolgok jelenlegi állása szerint a gázvezetéket ily módon nem lehet engedélyeztetni. Ennek oka – nincsenek betartva az európai energetikai jogszabályok követelményei, és a biztonsági kérdések továbbra is nyitottak.”

Gratulálunk! Éveken át dolgoznak rajta, elköltenek rá nem kevés pénzt, politikai játszmákat folytatnak, hogy elindulhasson az Északi Áramlat 2., majd jön egy szélsőbalos-zöld koalíció, és az egészet kikukázza!

Németország sajnos nem tanul, Németországot most megint a szélsőségesek uralják, és Németország megint bajba sodorja Európát!

De honnan, miből táplálkozik ez a szélsőség? És mi az, amivel megint meghülyítették a németeket? Először is kellett hozzá Merkel, aki hivatali évei vége fel (az utolsó 6-7 évben) úgy kilúgozta jobboldali politikáját, hogy a végére már egyenesen balos programot valósított meg. Na meg kellettek hozzá a „haladók”… Nézzük csak a jeleket, és azonnal leesik!

  • December 8-án megválasztotta a német parlament kancellárnak Olaf Scholz szociáldemokrata politikust, aki ezt követően letette a hivatali esküjét, de abból kihagyta az „Isten engem úgy segéljen” részt.
  • Robert Habeck részére létrehoztak egy gazdasági és klímavédelmi minisztériumot, aki egyik könyvében így ír: „A hazaszeretettől mindig hányingerem volt. Soha nem tudtam mit kezdeni Németországgal, és máig sem tudok.”
  • Olaf Scholz ellen korábban vizsgálat folyt, mert a Merkel kormány pénzügyminisztereként már a Wirecard nevű cég bukása előtt tudhatott arról, hogy baj van, ennek ellenére hihetetlen pénzek távoztak a cégtől, a végé pedig kiderült, hogy 1,9 milliárd euró hiányzik a cégből…
  • Annalena Baerbock csak simán hazudott végzettségével kapcsolatban, és adót csalt -a részleteknek bárki utánanézhet.

Nos, összeállt más a kép? Ez az ultrabalos-zöld ámokfutás az úgynevezett „haladók” utcai ámokfutásának a politikába költözött változata! Nem véletlen, hogy még meg sem alakult a kormány, máris támadták Lengyelországot és Magyarországot, ahogy az sem véletlen, hogy a gáz ára újra az egekbe szökött.

Ez a rombolás „kultúrája”, nem más, mint a baloldal fékeveszett ámokfutása!

Ne akarjuk ezt magunknak mi is! Éppen elég nagy baj, hogy Németország éppen saját bedöntése felé tart…

Ajánlott Cikkek