Foci Hírek Magyarság Sport

Kihagyott térdelés és helyzetek az írek elleni döntetlennél

Tegnap megmérkőztünk Írországgal egy felejthető mérkőzésen . A szurkolók kitettek magukért és ők legalább világszínvonalon teljesítettek. Tulajdonképpen a csapat sem hozott szégyent eddigi eredményeire . Tisztán látszik, hogy ebben a csapatban van egy két olyan játékos aki nagy karrier előtt állt. Szalai Attila és majd reméljük felépülése után Szoboszlai Dominik.

Borítókép :válogatott játékosa a Magyarország – Írország barátságos labdarúgó-mérkőzés előtt Budapesten, a Szusza Ferenc Stadionban 2021. június 8-án. (MTI/Illyés Tibor)

Viszont a mérkőzésen megint túl nagy szerepet kapott a modern kori őrület, a mérkőzés előtti térdelés amit helyesen a válogatottunk kihagyott. Az ír kapitány nem is hagyta szó nélkül, hogy szurkolóink kifütyülték az írek térdre rogyását.

Rendkívül fontos üzenetet továbbítottunk, jó döntést hoztunk, hogy letérdeltünk. Rossz fényben tünteti fel magyarokat, hogy kifütyülték így az Eb előtt, de ez nem tükrözi a magyar társadalom véleményét. A színesbőrű játékosaink a pályán adtak remek választ, ők a jövőben is az ír válogatott fontos részét képezik majd.

Kedves Stephen Kelly! Honnan a bánatból tudod, hogy mi a véleménye a Magyar Társadalomnak erről a dologról? A szurkolók sarkos véleményt fogalmaztak meg egy olyan valamiről aminek semmi keresnivalója nincs egy futballpályán. Viszont ha mégis akkor , számtalan olyan esemény van ami miatt térdre lehetne omolni nyugaton. Kezdjük mondjuk Trianonnal. Annyira álszent és képmutató ez az egész térdelősdi egy ostoba divatmegnyilvánulás aminek a hátteréről szinte semmit nem tudunk, talán csak annyit, hogy semmi közünk hozzá. Miért kéne nekünk magyaroknak vagy itt Közép Kelet -Európában bárkinek is térdelnie azért mert a világ másik részén borzalmas dolgokat tettek feketékkel. Nem mi voltunk azok akik rabszolgának hurcoltak milliókat a haszonért. Nemzeti sérelmekre, politikai eseményekre emlékezni tiltakozni nem lehet futballmeccsen – ez a FIFA, UEFA állásfoglalása pl Trianon kapcsán vagy gondoljunk csak az albán madaras akcióra…részünkről ennyi a hozzáfűzni való a térdelősdihez.

alább az m4sport.hu beszámolója

A magyar csapat lendületesebben kezdett, mint négy napja Ciprus ellen, szép támadásokat vezetett, ennek ellenére az első lehetőséget az írek hagyták ki, ugyanis Egan a keresztlécre fejelt. Ezt leszámítva viszont egyértelműen Marco Rossi együttese irányította a játékot, sokkal többet birtokolta a labdát, a rivális a félpályát is ritkán lépte át. A magyarok kifejezetten sokszor próbálkoztak távoli lövésekkel, de ezek elkerülték az ír kaput, vagy a védők blokkolták a kísérleteket. A szünet előtt viszont már védenie is kellett a szigetországi kapusnak: Szalai Ádám közeli fejesét nagy bravúrral hárította.

Magyarország – Írország barátságos labdarúgó-mérkőzés előtt Budapesten, a Szusza Ferenc Stadionban 2021. június 8-án. (MTI/Illyés Tibor)

A második játékrész eleje kiegyenlítettebb küzdelmet hozott, a vendégek jobban meg tudták tartani a labdát, ezúttal mégsem kellett olyan sokat várni, hogy dolga akadjon a csereként beállt ír kapusnak, akinek alig tíz perc után Szalai Ádám bombáját kellett hárítania. Javarészt mezőnyjátékkal telt az idő, de egy magyar labdavesztést követően a nemzeti együttesben több mint öt év után ismét szerepet kapó, szintén csereként beállt kapus, Bogdán is szép védéssel mutatkozott be.  A hajrában a magyarok tudták fokozni a nyomást, így Szalai Ádám előbb lábbal, majd fejjel is veszélyeztetett, utóbbinál kellett nagyobbat védenie a szigetországi kapusnak, aki aztán Szalai Attila próbálkozásánal is bravúrral hárított. A hosszabbításban mindkét fél próbálkozott egy-egy lövéssel, de gól nem született, így összességében bár a magyarok jobban futballoztak, ezt nem tudták gólra váltani, így békés döntetlennel zárult az összecsapás.

A hajrája pályára küldött Schön Szabolcs személyében újoncot avatott a szövetségi kapitány. Marco Rossi együttese 11 mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozattal várja az Európa-bajnokságot.

A magyar csapat az Eb csoportkörében jövő kedden a címvédő Portugáliát, négy nappal később a világbajnok Franciaországot fogadja a Puskás Arénában, június 23-án pedig Németország vendége lesz Münchenben.

Ajánlott Cikkek