Hírek

Kihirdették a következő tárgyalások időpontját Oroszország és Ukrajna között

Medinszkij bejelentette, hogy március 29-30-án új, négyszemközti tárgyalási fordulót tartanak Oroszország és Ukrajna között.

Az Oroszország és Ukrajna közötti tárgyalások új fordulóját március 29-30-án tartják személyesen. Ezt Vlagyimir Medinszkij orosz elnök asszisztense mondta a Telegram csatornájában február 27-én, vasárnap.

„Ma újabb tárgyalási fordulóra került sor Ukrajnával a légi űrkutatási haderőről. Ennek eredményeként döntés született arról, hogy március 29-30-án személyesen találkozunk” – írta.

Medinszkij nem közölt más részleteket a tervezett találkozóról.

Dmitrij Medvegyev , az Orosz Föderáció Biztonsági Tanácsának alelnöke március 26-án kijelentette , hogy a Moszkva és Kijev közötti tárgyalások során rögzíteni kell azokat az eredményeket, amelyekre a különleges művelet célja: Ukrajna semleges státusza, demilitarizálása, valamint az ukrán fél által elfogadott “az emberek nemzetiség szerinti felosztásáról” szóló törvények alkalmazásának elutasítása.

Korábban Medinszkij azt mondta , hogy Moszkva és Kijev politikai kérdéseiben nem közeledtek az elvárások a megbeszélések során. Kisebb kérdésekben ugyanakkor közeledik Oroszország és Ukrajna álláspontja – mondta. Medinszkij azzal magyarázta Ukrajna vágyát, hogy elhúzza a tárgyalásokat, hogy az ukrán fővárosban úgy vélik, az idő az ő oldalukon áll.

A tárgyalások Moszkva és Kijev között február 27-én kezdődtek meg, három nappal azután, hogy megkezdődött Oroszország különleges hadművelete Ukrajna területén. Vlagyimir Putyin elnök bejelentette az ellenségeskedések megkezdését – az államfő azzal magyarázta a hadművelet megkezdését, hogy meg kell védeni a donyecki és luhanszki régió lakosságát a népirtástól.

Ajánlott Cikkek